„Kurdami filmą nespaudėme savęs ir nekėlėme tikslo, kad jis pritrauktų kuo daugiau žiūrovų. Žinojome, kad kuriame netipišką filmą, kuriame nėra nei užkadrinio balso, nei muzikos. Toks didžiulis žmonių susidomėjimas tikrai mus nustebino ir nudžiugino“, – pranešime spaudai sako režisierius M. Survila.

Vakar filmas buvo parodytas „Kino Pavasario“ auditorijai, šiandien jis taip pat uždarys festivalį ir keliaus po daugelį Lietuvos kino teatrų. Režisierius tikina, kad bilietų užteks visiems ir skatina į šio filmo seansus šeimoms eiti kartu.

„Tai filmas, kuriame kiekvienas sau kažką atranda artimo, kiekvienas iš šio filmo parsineš savo potyrį ir įspūdį“, – teigia Mindaugas.

Filmo „Sengirė“ kūrybinė grupė ruošiasi aplankyti daugelį Lietuvos miestų. Numatomi pristatymai po savaitės, tačiau daugelis bilietų jau išpirkta, dėl to skelbiami papildomi filmo pristatymai kino teatre „Multikino“ Vilniuje ir „Forum Cinemas“ Kaune.

Pradedant nuo miško brūzgynų iki vilkų urvų, kylant aukštyn į juodųjų gandrų lizdus ir neriant gilyn į povandeninius miškus ir sugrįžtant į pakraštį miško, kur gyvena žmogus... Nėra jokio užkadrinio balso, tik veik apčiuopiami, stiprūs girios ir jos gyventojų garsai bei kamera užfiksuotos magiškos akimirkos.

„Sengirės“ pasaulinė premjera įvyko didžiausiame dokumentinių filmų festivalyje IDFA, Amsterdame. Filmas tęsia savo kelionę po įvairius tarptautinius kino festivalius Danijoje, Vokietijoje, Serbijoje, Italijoje ir t.t.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)