„Šio tinklo idėja įvairiuose susitikimuose sklandė jau keletą metų, o šiemet septyni labai rimti Europos kino festivaliai ją perkels į naują lygmenį. „Scanorama“ nuo pat pradžių grindė savo koncepciją Europos kino vertybėmis, akcentavo šiaurietiškų ir baltiškųjų dimensijų artumą, apgalvotai plėtė bendraeuropinį kontekstą. Tikiu, kad ši partnerystė suteiks galimybių ne tik semtis vertingos patirties, bet ir ja dalintis su kitais, – pranešime spaudai sako „Scanoramos“ įkūrėja ir meno vadovė Gražina Arlickaitė.

„Moving Images – Open Borders“ įkūrėjai sieks išlaikyti neformalią, bendruomeniškumu ir kūrybingumo skatinimu grįstą partnerystę. Siekdami stiprinti Europos kino lauko reikšmę pasauliniame kontekste, tinklo nariai dalinsis festivalių organizavimo patirtimi, potencialiais filmų programų kandidatais, vertingais kontaktais ir ieškos kitų sinergijos galimybių.

„Moving Images – Open Borders“ nariai: Europos šalių kino forumas „Scanorama“, Linco kino festivalis „Kertant Europą“ (Austrija), Paličiaus Europos kino festivalis (Serbija), Lečės Europos kino festivalis (Italija), Cottbus'o Europos kino festivalis (Vokietija), Les Arcs Europos kino festivalis (Prancūzija) ir Sevilijos Europos kino festivalis (Ispanija).

Nuo 2003 m. vykstantis Europos šalių kino forumas „Scanorama“ yra didžiausias ir ryškiausias rudens sezono tarptautinis kultūrinis kino įvykis, aprėpiantis visą Europą ir veriantis langus į kitus kontinentus. Europos festivalių asociacija 2017 m. „Scanoramai“ suteikė kokybės ženklą „EFFE Label“. Festivalį globoja Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Nuo 2018 m. „Scanorama“ prisijungė prie tarptautinio Europos kino festivalių tinklo „Moving Images – Open Borders“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)