Filmus pristatys kūrėjai

Gražina Arlickaitė, Europos šalių kino forumo „Scanorama” vadovė, pranešime spaudai teigia, kad Kauno programa sudaryta atsižvelgiant į Kauno žiūrovų skonį: „Kaune turime labai daug ištikimų žiūrovų, kurių pomėgius ir lūkesčius puikiai žinome, tad kasmet stengiamės juos pateisinti su kaupu. Šių metų Kauno programoje – tik patys ryškiausi festivalio filmai. Programą Kaune galėčiau pavadinti tikru pirmo ryškumo kūrėjų darbų koncentratu”.


Jos teigimu, šiemet Kauno neaplenks ir patys kūrėjai. Į Kauną filmo pristatyti atvyks režisierė Giedrė Žickytė, kurios premjerinį dokumentinės juostos „Kaip mes žaidėme revoliuciją” rodymą sostinėje lydėjo sausakimšos salės aplodismentai. G. Žickytės filmas pasakoja istoriją apie Dainuojančią revoliuciją ir legendinę grupę „Antis”.

Tarptautinių festivalių laureatai

Šiandien Kauno kino gurmanams bus parodytas ir įstabaus grožio filmas „Žydroji paukštė“ – tai belgų dramaturgo, Nobelio premijos laureato Maurice’o Maeterlincko 1909-ųjų pjesės „Žydroji paukštė“ interpretacija.

Anot Belgijos režisieriaus Gusto Van den Berghe, kinas – tobula priemonė šiai dramaturgo istorijai kurti, nes „tikras kinas ir randasi tada, kai ekrane vyksta nepaaiškinami stebuklai.“
Žiūrovai per dešimt dienų taip pat galės išvysti daugybę pačių įvairiausių žanrų, siužetų ir formų kino kūrinių. 

Žinoma, viena iš festivalio puošmenų ir žiūrovų plojimų ir pasigėrėjimo šūksnių sulaukusi - Wimo Wenderso trimatė dokumentinė juosta „Pina”. Mąslaus ir originalaus kino mėgėjams bus rodomas naujausias, Lietuvos žiūrovų po filmo „Repriza“ pamėgto, režisieriaus Joachimo Triero kūrinys „Oslas. Rugpjūčio 31-oji“. Filmas dalyvavo Kanų kino festivalyje.

Abejingų turėtų nepalikti ir britų filmas apie treninguotus vyrukus, kumščių politiką bei geresnio gyvenimo paieškas - „Tiranozauras”, rež. Paddy Considine. Sandanso kino festivalyje ši juosta pelnė apdovanojimą už geriausią režisūrą ir specialų prizą už vaidybą. 

Greičio ir dinamiško kino mėgėjams patiks Nicolo Windingo Refno kino juosta „Važiuok“, kuri Kanų kino festivalyje nuskynė laurus geriausio režisieriaus kategorijoje ir buvo nominuota „Auksinei palmės šakelei“.

Šių metų festivalio perlais drąsiai galima pavadinti ir jau legendine vadinama kino provokatoriaus Larso von Triero „Melancholiją“, juodai baltą Michelio Hazanavičiaus ,,Artistą”, Venecijos kino festivalyje „Auksinio liūto“ apdovanojimą pelniusį Aleksandro Sokurovo ,,Faustą”, Kanuose žiuri prizą laimėjusią Maïwenn Le Besco ,,Polisiją”, sarkazmo kupiną Pierre Schoeller ,,Ministrą” ir daugelį kitų. Visi šie filmai lauks žiūrovų Kaune. 

,,Mums ypač džiugu, kad „Scanoramos” žiūrovai Kaune laukia išties nuoširdžiai. Aš juos pavadinčiau pačiais smalsiausiais mūsų festivalio žiūrovais. Matome, kad kauniečiai itin akylai seka programą Vilniuje, stebi sostinės žiūrovų atsiliepimus ir taip renkasi, ką žiūrėti. Kauno žiūrovas puikiai žino, ką ir kodėl žiūri. Šiemet esame išties maloniai nustebinti, kad į dalies filmų seansus Kaune bilietų neliko festivaliui Kaune dar net neprasidėjus,” – pasakoja G. Arlickaitė.

Europos šalių kino forumas „Scanorama“ Kaune vyks lapkričio 17 – 27 dienomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją