Jame dalyvauja dokumentinių, trumpametražių ir animacinių filmų kūrėjai iš Brazilijos, Izraelio, Kipro, Lietuvos, Nyderlandų, Norvegijos, Portugalijos, Rusijos, Švedijos, Vokietijos ir kitų šalių.

Filmas „Ūkų ūkai“ pristatomas festivalio tarptautinėje pilnametražių dokumentinių filmų programoje. 2006 metais sukurtas dokumentinis filmas yra įvardijamas kaip filmas–poema.

1966 metais gimęs A.Stonys 1989 metais baigė Vilniaus valstybinę konservatoriją, stažavosi Jono Meko kino antologijos archyve Niujorke. Režisierius yra vienas iš labiausiai žinomų Lietuvos kino režisierių, sukūręs 13 filmų ir laimėjęs nemažai tarptautinių apdovanojimų.

Filmą „Ūkų ūkai“ pristatys specialiai į Sankt Peterburgą atvykęs vienas iš filmo bendraautorių – operatorius Audrius Kemežys, ir Lietuvos generalinis konsulas Sankt Peterburge Eitvydas Bajarūnas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją