34 metų C. Vermutas už šią savo antrą vaidybinę juostą taip pat atsiėmė geriausio režisieriaus apdovanojimą.

„Mums tai garbė ir privilegija“, – sakė jis per iškilmingą ceremoniją Šiaurės Ispanijos pajūrio kurorte San Sebastiane, kuri įvyko šeštadienį vakare.

Danų aktorė Paprika Steen gavo geriausios aktorės apdovanojimą už nepagydomai sergančios moters dukters vaidmenį tautiečio Bille Augusto režisuotoje juostoje „Silent Heart“.

Šio filmo pasaulinė premjera įvyko San Sebastiano festivalyje – seniausiame ir prestižiškiausiame ispaniškai kalbančiame pasaulyje.

Ispanų aktorius Javieras Gutierrezas buvo pripažintas geriausiu aktoriumi, už policininko vaidmenį trileryje „Marshland“ apie žudiko maniako paieškas.

Festivalio organizatoriai taip pat įteikė apdovanojimus už viso gyvenimo pasiekimus „Oskarą“ turinčiam JAV aktoriui Denzeliui Washingtonui ir Benicio del Toro, kuris atsiimdamas prizą pagerbė savo gimtąjį Puerto Riką.

„Noriu dedikuoti šį apdovanojimą žemės lopinėliui, iš kurio atvykau, kur gimiau, kur išmokau svaidyti akmenis ir kur jie pirmą kartą buvo sviesti į mane, – sakė jis per apdovanojimų ceremoniją. – Kur išmokau rizikuoti ir kur išmokau nedaryti dalykų vien tam, kad darytum“.

Donostijos – kaip baskų kalba vadinamas San Sebastianas – apdovanojimas kasmet nuo 1986-ųjų teikiamas „didžioms kino asmenybėms pripažįstant jų darbą ir karjerą“.

Anksčiau šį apdovanojimą yra gavę tokie aktoriai kaip Gregory Peckas, Bette Davis, Susan Sarandon, Meryl Streep, Richardas Gere`as ir Robertas De Niro.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją