Inkubatorius siekia skatinti jaunus ir ambicingus kūrėjus. Taip pat režisierė nominuota už kovą dėl menininko kūrybinės ir pilietinės laisvės išreikšti savo požiūrį į gyvenimo reiškinius.

Trečioji nominantė - „Lietuvių dokumentinio kino antologijos“ projekto vykdytoja ir koordinatorė Lina Kaminskaitė – Jančorienė. „Lietuvių dokumentinio kino antologijos“ projekto dėka yra didinamas lietuviško kino prieinamumas visuomenei. Filmai, išlikę tik pasenusiose juostose restauruojami ir skaitmeninami. Pirmasis restauruotas filmas - Audriaus Stonio „Neregių žemė“, prieš 20 metų gavęs FELIX apdovanojimą.

Šių metų Lietuvos kino moterimi išrinkta Inesa Kurklietytė buvo apdovanota Vitos Pukštaitės – Bružės sukurta kino fėjos sege, festivalio rėmėjų dovanomis.

Vilniuje pasibaigęs „Šeršėliafam” moterų filmų festivalis tęsia kino kelionę po kitus Lietuvos miestus. Kovo 10 d. jis lankysis Kaune, kovo 14 d. - Ukmergėje, kovo 15 d. ir 16 d. Klaipėdoje ir Panevėžyje. Šių metų festivalio programą sudaro pagrindinė programa su 9 naujais filmais, kino ir teatro aktorės Eugenijos Pleškytės filmų retrospektyva, „Kino avantiūrisčių” ir trumpametražių filmų programos. Kaune žiūrovai galės pamatyti du filmus iš E. Pleškytės retrospektyvos – „Herkų Mantą“ (rež. Marijonas Giedrys) ir „Faktą“ (rež. Almantas Grikevičius), Ukmergėje – „Sadūto tūto“ (rež. A. Grikevičius), „Velnio sėklą“ (rež. Algimantas Puipa) ir filmą iš pagrindinės programos „Karūnos brangakmeniai“( rež. Ella Elisabet Lemhagen).

Panevėžyje bus parodyti net trys pagrindinėje programoje esantys filmai: „Gulbė“ (rež. Teresa Villaverde), „Karūnos brangakmeniai“, „Elektriniai vaikai“ ( rež. Rebecca Thomas), o taip pat trumpametražių filmų programa. Klaipėdoje kino mylėtojai galės pamatyti dokumentinį filmą apie E. Pleškytę „Savi keliai“ ( rež. Birutė Vyšniauskaitė, Valdas Babaliauskas), trumpametražių filmų retrospektyvą, o taip pat filmą iš pagrindinės programos – „Elektriniai vaikai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją