„Vaidinau tai, kas numatyta scenarijuje – aš suprantu, kad tai sugalvota, kūrybiškai pažiūrėta, bet tikiuosi ir manau, kad realybėje to nėra. Žurnalistų juk labai sunkus darbas – paruošti interviu ar straipsnį, pavyzdžiui, apie krūtų didinimą ar seksualumo bombas. O vadovauti tokiems žurnalistams, kaip buvo numatyta mano vaidmenyje, yra labai sudėtinga ir atsakinga“, – filmo siužeto detales atskleidžia aktorė.

„Man būtų sunku patikėti, kad tai, kas rodoma filme, yra tiesa. Jeigu žurnalistas pasielgia neetiškai, tam, matyt, yra kažkokios priežastys, pagrindas – juk neatsiranda melas iš niekur“ – teigia R. Valiukaitė.

Paklausta apie filmavimo sudėtingumą, aktorė pasidžiaugė, kad nebuvo jokių sunkumu, nes buvo visiškas pasitikėjimas režisieriumi ir kūrybine komanda. „Buvo smagu. O kai yra gera ir smagu, sunku nebūna“, – sako R. Valiukaitė.

„Mano nuomone, „Zero III“ reikalingas Lietuvai. Aš seniai laukiau ir norėjau, kad būtų sukurtas toks ironiškas ir teisingas filmas šia tema, nes iki šiol nelabai kas drįso apie tai kalbėti drąsiai ir atvirai. Sakyčiau, filmas pasirodys tinkamu metu, nes gyvename tokiu laiku, kai sunku suvokti, kas vyksta apie mus, kai atrodo, kad taip negali būti, bet tai vyksta. „Zero III“ labai reikalingas ir labai laiku“, – savo nuomone dalinosi aktorė.

Teigiamų žodžių ji negailėjo ir filmo režisieriui E. Vėlyviui. „Atsibodo man girti tą Emilį. Aukščiausios klasės režisierius, profesionalas, žinantis tiksliai, ko nori, pasiruošęs kaskart visu 100 procentų, mokantis aiškiai suformuluoti užduotį aktoriui, palaikantis jį proceso metu. Man labai patiko dirbti su juo, tiesiog nuostabus, įsimylėjau jį“, – žarsto pagyras R. Valiukaitė.

Naujausias E. Vėlyvio filmas „Zero III“ palies politikos, žiniasklaidos ir verslo ryšių temą – korupcija, cinizmas, pinigai ir aistra bus tik kelios nuodėmės, iš kurių suplakta ši juodoji komedija. Naujoje „Zero“ dalyje pamatysime pamėgtus aktorius – Ingą Jankauskaitę, Ramūną Cicėną, Rimantę Valiukaitę, Gytį Ivanauską, Mindaugą Papinigį, Kęstutį Jakštą, Ramūną Rudoką, Andrių Bialobžeskį ir kitus.

„Zero III“ kuria prodiuserių kompanijos „Kino Kultas“ ir „NeverEver“. Tai ketvirtasis Lietuvoje kuriamas pilnametražis režisieriaus E. Vėlyvio filmas, pirmieji – „Zero“, „Zero II“ ir „Redirected / Už Lietuvą!“ – Lietuvoje susilaukė milžiniško žiūrovų dėmesio. Filmo premjera – 2017 m. sausio 27 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)