„Karibų piratų“ istorija prasidėjo nuo Disneilendo atrakcionų parko, įkurto dar 1967m. Kalifornijoje, JAV. Paskatinti atrakcionų parko sėkmės ir populiarumo, kino kompanijos „Walt Disney“ scenaristai nusprendė sukurti piratų istoriją ir personažus, šiandien žinomus ir mylimus visame pasaulyje.

2003-aisiais pasirodžiusi pirmoji piratiškosios istorijos dalis, „Karibų piratai: Juodojo perlo prakeiksmas“ (orig. „Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl“) ir po jos sekusios „Karibų piratai: numirėlio skrynia“ (orig. „Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest“, 2006) ir „Karibų piratai: pasaulio pakrašty“ (orig. „Pirates of the Caribbean: At World's End“, 2007) laikomos vieninga trilogija.
2011-ųjų „Karibų piratai: ant keistų bangų“ nutraukia tęsinių seriją ir tampa atskira Džeko Sperou istorija, nepriklausančia nuo prieš tai buvusių trijų. Filmo kūrėjai praneša, jog penktoji istorijos dalis taip pat bus nepriklausoma, o veiksmas suksis apie charizmatiškąjį Johnny Depp įkūnijamą piratą.

Paklaustas kodėl nutraukė tęsinių seriją, prodiuseris J.Bruckheimer tvirtina, jog atlikus apklausą filmo kūrėjai pamatė, jog žmonės džiaugiasi, kad „Karibų piratai: ant keistų bangų“ – nauja istorija, neturinti nieko bendro su prieš tai buvusiomis. Vadinasi tam, kad žiūrovas mėgautųsi filmu, jam visai nebūtina žiūrėti prieš tai buvusių filmų bijant nesuprasti istorijos. Paskatinti apklausos rezultatų, kino kūrėjai nusprendė penktosios dalies nepaversti ketvirtosios tęsiniu ir jas atskyrė.

Penktojoje „Karibų piratų“ dalyje žiūrovai išvys nemažai naujų ir originalių sprendimų, tačiau naujo filmo likimas priklausys nuo „Karibų piratai: ant keistų bangų“ sėkmės bei Johnny Deppo. „Tikimės, kad jis sutiks filmuotis, nes dievina savo herojų. Kita vertus, „Karibų piratai“ be Johnny tai tas pats, kas filmai apie žaliąją žmogystą Šreką be Šreko“, - juokavo prodiuseris J. Bruckheimer.

„Karibų piratai: ant keistų bangų“ – pirmasis piratiškųjų istorijų filmas, nufilmuotas 3D kameromis. J.Bruckheimer ir režisierius Rob Marshall ilgai dvejojo, tačiau iš pat pradžių nusprendė filmuoti juostą šiuo formatu. „Tiesą sakant sudėtinga 3D technologija mus kiek gąsdino. „Įsikūnijimo“ (orig. „Avatar“, 2009) filmavimo darbai vyko paviljone, todėl buvo baisu imti 3D kameras ir su šia, beprotiškai brangia ir sudėtinga gabenti technika, leistis į džiungles filmuoti nuotykių filmo. Be to, 3D technologijų naudojimas gerokai padidina juostos biudžeto sąnaudas, tad kurį laiką dvejojome ar verta prasidėti su šiomis technikomis naujovėmis,“ – pirmuosius sunkumus prisimena režisierius R.Marshall.

Nepaisant visų filmavimą lydėjusių sunkumų, „Karibų piratai: ant keistų bangų 3D“ Lietuvos žiūrovų kine laukia jau nuo gegužės 19 dienos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją