Festivalį atidarys žymusis George'as Clooney su filmu "Hail, Caesar!". Žiuri pirmininke šiemet tapo Meryl Streep. Teigiama, jog pagrindine šio renginio tema šiemet taps pabėgėlių problema. Tikėtina, jog tarp žiūrovų bus nemažai imigrantų, mat organizatoriai šiemet šiai auditorijai žada skirti itin nemažai dėmesio.

Atvykėliams iš kitų šalių bus rengiamos specialios ekskursijos į užkulisius, taip bus bandoma integruoti juos į visuomeninį bei kultūrinį šalies gyvenimą.

Festivalio vadovas Dieteris Kosslickas pabrėžia, jog festivalis ir toliau rodys geriausią pasaulio kiną, tačiau tuo pačiu šių metų Berlynalės tikslas - parodyti, kodėl žmonės bėga iš savo šalių: "Jei tu prarandi savo Tėvynę, jug nedarai to, kad tiesiog išsikraustytum iš namų, paliktum savo puoselėtą sodą, gėles, šeimą. Žmogus nori būti laimingas, o iškeliauti priverčia tai, jog toks nesi".

Kino festivalyje bus parodyti tokie filmai kaip Gianfranco Rosi "Fuocoamare" (Ugnis jūroje). Dokumentinė juosta pasakos pabėgėlių, kurie atklydo į Lampedusos salą, realybę ir dalyvaus konkursinėje programoje.

Programoje "Panorama" bus parodytas filmas "La Route d'Istanbul" (Kelias į Stambulą). Tai drama apie moterį, kuri gelbėją dukrą iš Sirijos kovotojų būrio.

Vokietija yra daugiausiai (virš milijono) pabėgėlių priėmusi šalis Europoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)