Liumjero kino festivalis aktorei apdovanojimą skyrė už tai, „kas ji yra, ką padarė, ką sako, vaidina, dainuoja ir nuo neatmenamų laikų bei visados visus žavi“.

„Ji yra pirmoji moteris, gavusi „Liumjero“ apdovanojimą“, – sakė „Euronews“ kultūros srities reporteris.

Prieš tai šie apdovanojimai, skiriami nuo 2009 m., įteikti Quentin Tarantino, Martin Scorsese, Pedro Almadovar ir kitiems kinui nusipelniusiems vyrams.

Apdovanojimas papildys kitų moters prizų gretas. K. Deniov yra pelniusi „Sidabrinį lokį“ Berlyne ir Kanų kino festivalio garbės „Auksinę palmės šakelę“.

Daugelį metų kino industrijoje moteris buvo puikus pavyzdys, kaip kad prancūzų aktorius Lambertui Willsonui. Jis reporteriams sakė, kad moteris buvo „įkvėpimo šaltinis“ ir nusipelnė šio apdovanojimo.

K. Deniov kino karjera prasidėjo 1957 metais, bet į dėmesio centrą pateko atlikusi vaidmenį 1964 metų filme „Šerbūro lietsargiai“ („Umbrellas of Cherbourg“).

Liumjero kino festivalis vyksta Liono mieste, kuris laikomas kino gimtine. Čia žymieji broliai Liumjerai filmavo trumpametražį 1986 metų filmą „Traukinio atvykimas į stotį“ („Arrival of a Train at La Ciotat“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)