„Neskirstau filmų į lietuviškus ir ne, tiesiog pasižiūriu ir tuomet vertinu, ar patiko. Tai šįkart galiu pagirti režisierių Joną Trukaną, nes man labai patiko filmas. Jaučiausi labai įsitraukęs į siužetą, tikėjau tuo, ką matau, buvo labai gerai sudėliotos scenos, kai imi bijoti, po to nutinka kažkas juokingo, po to vėl bijai... Patiko pasakojimo vystymas, kad nebuvo ilgų pauzių, bet ir niekas nesumalta, išlaikytas puikus tempas. Kalbant apie muzikinę dalį – jei išeini iš filmo ir prisimeni ne tik muziką, tai tada reiškia, jog muzika labai tiko prie vaizdo“, - sako VIP premjeroje dalyvavęs grupės „The Roop“ vokalistas Vaidotas Valiukevičius.

„Dar lietuvių kalboje nėra tokio termino, kuris galėtų apibrėžti šio filmo žanrą. Gerąja to žodžio prasme juokiausi daugiau, nei per bet kurią komediją. Tai pavadinčiau tai siaubo komedija. Labai verta pamatyti šią juostą, smagu, kai žmonės kalba gyva kalba, nepervaidina ir yra siužeto vingių, kai galvoji: kas čia vyksta? Buvo labai įdomu žiūrėti, tikrai vertas dėmesio filmas“, - pagyrų kūrėjams negailėjo aktorius Vytautas Rumšas jaunesnysis.

„Žiauriai gerai vertinu premjerą. Nežinojau, kas čia bus, bet mane labai nustebino, kaip „skaniai“ padarytas filmas. Jonas turi tokį gerą humoro jausmą, jis tą siaubo žanrą iškomunikuoja lygiaverčiu santykiu. Šiaip aš nemėgstu, nekenčiu siaubo filmų, bet „Rūpintojėlį“ žiūrėčiau darkart. Buvau tas, kuris pasibaigus peržiūrai šaukiau „Bravo!”, net nenorėjau, kad filmas baigtųsi. Ir labai norėčiau pamatyti „Rūpintojėlis 2”, nes čia viskas tik prasideda, kaip supratau. Todėl labai kviečiu visus eiti žiūrėti juostą. Mes turime švęsti, nes čia yra žanrinio kino diena Lietuvos kine“, - įspūdžiais dalijosi režisierius Saulius Baradinskas.

Komplimentus kūrybinei grupei žarstė ir aktorė Aldona Vilutytė. Pasak jos, į kino teatrą ji ėjo su tam tikra baime, tačiau seanso metu atsipalaidavo, nes teko ir smagiai pasijuokti: „Galiu būti šiek tiek subjektyvi, nes čia vaidina žmonės, kuriuos aš pažįstu, kurie yra mano studentai, du aktorius pažįstu nuo kudikystės, tad gera matyti, kaip auga talentinga aktorių karta. Sveikinu režisierių su tuo, kad nė minutės nebuvo nuobodu, buvo netikėtumų žanrų žaidimo prasme, estetikos prasme. Juosta patiks ir Quentino Tarantino kūrybos gerbėjams, ir Emilio Vėlyvio publikai. Tokiam reginiui apibūdinti aš kartais naudoju žodį „skanus“.

Filme „Rūpintojėlis“, kuriame vaidmenis atlieka aktoriai Marius Repšys, Šarūnas Rapolas Meliešius, Povilas Jatkevičius, Gabija Bargailaitė, Saulė Emilija Rašimaitė ir kiti, bus pasakojama istorija apie Marių, išgelbėjantį klasę mokyklos išleistuvių dieną ir pasiūlantį sodybą šventei.

Alkoholis, narkotikai, seksas svirne... Išleistuvės tokios, kokios ir turėtų būti. Bet klasiokai greitai išsiaiškina, jog ši sodyba turi savo istoriją. Čia, prieš 20 metų, tautodailininkas medžio drožėjas išžudė visą savo šeimą, o galiausiai ir pats nusižudė.

Netrukus tampa aišku, jog istorija ima kartotis.

Naujas lietuviškas siaubo filmas „Rūpintojėlis“ jau rodomas šalies kino teatruose.

VIP premjeros akimirkos:

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją