Lapkričio 13 dieną rengiami praktiniai mokymai „Seksualinio priekabiavimo prevencija Lietuvos kino industrijoje: matyti, žinoti, veikti“. Tai antrasis toks edukacinis renginys šiemet, jis skirtas nedidelei dalyvių grupei, rašoma LKC pranešime spaudai.

2019 m. atliktas tyrimas parodė, kad seksualinis priekabiavimas yra gana plačiai paplitusi, bet ne visuomet atpažįstama praktika. Su juo teigė susidūrę net 24-41 proc. kino industrijoje dirbančių respondentų. Devyni iš dešimties apklausos apklaustųjų sutiko, kad priekabiautojams turėtų būti taikomos paveikios sankcijos ir užtikrinama seksualinio priekabiavimo prevencija.

Siekiant atliepti šį Lietuvos kino industrijos bendruomenės poreikį, vienos dienos trukmės mokymuose bus kalbama apie seksualiniam priekabiavimui prielaidas kuriantį kontekstą, ugdomi praktiniai atpažįstamumo ir gebėjimo reaguoti į nepageidaujamą elgesį įgūdžiai. Mokymuose bus apžvelgtos seksualinio priekabiavimo ištakos, aptartos saugios darbo aplinkos Lietuvos kino industrijoje kūrimo galimybės ir teisinis reglamentavimas.

Mokymus ves Lietuvos žmogaus teisių centro direktorė, teisės ir advokacijos ekspertė Birutė Sabatauskaitė ir Lygių galimybių plėtros centro ekspertė Dr. Margarita Jankauskaitė.

Mokymai „Seksualinio priekabiavimo prevencija Lietuvos kino industrijoje: matyti, žinoti, veikti“ vyks lapkričio 13 d., Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje.

Privaloma registracija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)