Tai 29 metų aktorius iš Suomijos Joonas Suotamo. Būtent jis kartu su 71 metų britų aktoriumi ir dalijosi Čiubakos vaidmenį.

P. Mayhew jau nebetoks judrus kaip jaunystėje, bet vietoj jo filmavimo aikštelėje pastatyti pirmą pasitaikiusį aukštaūgį būtų nuodėmė. Juk svarbu ne tik 72 metų brito ūgis, bet ir tai, kiek daug jis pridėjo kuriant šį personažą, įkvepiant jam gyvybės.

J. Suotamo puikiai tiko į pagalbą.

„Business Insider“ skelbia, kad suomių aktorius, kurio ūgis 210 centimetrų, prieš pradėdamas karjerą kine dirbo draudimo srityje, be to, žaidė krepšinį ir buvo vienas geriausių universiteto komandoje. Būtent buvęs jo treneris jam ir užsiminė, kad ieškomas aukštaūgis mėlynakis, kuris dirbtų kartu su garsiuoju P Mayhew.

Nors jaunajam suomiui kiek pritrūko ūgio, jam primygtinai siūlyta pabandyti – jis turėjo pristatyti vaizdo įrašą, kuriame vaidina urvinį žmogų. Tiesą sakant, jis neturėjo žalio supratimo, kokioje atrankoje dalyvauja ir apie kokį filmą kalbama.

J. Suotamo vaizdo įrašas filmo kūrėjams patiko ir jis buvo pakviestas į sekantį atrankos etapą filmui pavadinimu „Foodles“. Galiausiai paaiškėjo, kad kalbama apie „Žvaigždžių karus“. Faktas, kad teks vaidinti Čiubaką paaiškėjo dar vėliau.

Sunkus darbas ir bandymas perprasti personažą galiausiai atsipirko – jis Londone susitiko su režisieriumi J. J. Abramsu, kuris jam ir pranešė džiugią žinią apie vaidmenį. Suomių aktorius filmavimo aikštelėje praleido penkis mėnesius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)