Antradienį K.Watanabe už kario Katsumoto vaidmenį kino filme "Paskutinis samurajus" (The Last Samurai) šiam Amerikos kino akademijos apdovanojimui buvo nominuotas geriausio antrojo plano aktoriaus kategorijoje. Tuo tarpu šioje juostoje pagrindinį vaidmenį sukūręs Tomas Cruise`as (Tomas Kruzas) negavo nė vienos "Oskaro" nominacijos.

"Aš tiesiog drybsojau ir spoksojau į tuštumą, kai man įteikė laišką (su naujienomis apie mano nominaciją), - per spaudos konferenciją Los Andžele sakė K.Watanabe. - Tai buvo tarsi sapnas".

Tarptautinio pripažinimo 44 metų aktorius sulaukė po daug svarbesnės kovos, kai išsigydė 1989 metais diagnozuotą kraujo vėžį. Kelis metus K.Watanabe gydėsi ligoninėse ir ambulatoriškai bei patyrė mažiausiai vieną atkrytį, kol, galiausiai, nugalėjo šią ligą.

Žiūrint, kaip "Paskutiniame samurajuje" raumeningas K.Watanabės personažas - samurajų sukilėlis Katsumoto - senovės japonų karių tradicijų moko T.Cruise`o vaidinamą Nataną Algreną, sunku patikėti, kad jis kadaise sirgo.

Lapkričio mėnesį per vieną spaudos konferenciją Tokijuje T.Cruise`as pagyrė K.Watanabės kovinius sugebėjimus, papasakojęs, kaip vienos scenos filmavimo metu šio aktoriaus kardas netyčia kliudė jo galvą, kai jis nespėjo laiku pasilenkti. "Jis viską atliko tobulai, - japono pranašumą pripažino T.Cruise`as. - Tai aš suklydau".

Nors "Paskutinis samurajus" sulaukė įvairių atsiliepimų, daugelis žiūrovų gyrė K.Watanabės vaidybą.

"Šis filmas iš tikrųjų priklauso personažui, pagal kurį ir buvo pavadinta ši juosta, - kariui ir poetui Katsumoto, - viename interneto tinklalapyje rašė kino mėgėjas. - K.Watanabės vaidmuo neabejotinai yra pats įsimintiniausias".

Neoficialiose biografijose internete rašoma, kad K.Watanabe gyvena asketiškai. Jis praktikuoja kaligrafiją ir yra puikus kulinaras, išmokęs pagaminti suši, kai ruošėsi vaidinti vieną virėją.

Filmą "Paskutinis samurajus" Lietuvos kino teatruose bus galima pamatyti nuo vasario 6 dienos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją