Plačiajai Lietuvos auditorijai M. Ivaškevičius geriausiai žinomas iš pagal jo pjeses sukurtų kultinių spektaklių „Madagaskaras“ bei „Mistras“, kurie susilaukė milžiniško susidomėjimo ir itin teigiamų žiūrovų bei kritikų atsiliepimų. Šiais metais M. Ivaškevičius pristatys naują savo kūrinį – pjesę „Išvarymas“, pagal kurią pastatyto spektaklio premjera Nacionaliniame dramos teatre įvyks gruodžio 22 d.
Pilnametražis vaidybinis filmas „Santa“ nėra pirmas kartas, kuomet M. Ivaškevičius ragauja kino režisieriaus ir scenaristo duonos. 2007 m. jis sukūrė trumpametražį vaidybinį filmą „Mano tėvas“, o 2010 – trupametražį vaidybinį filmą „Tėve mūsų“, kuriame vaidino legendinis lietuvių aktorius Juozas Budraitis.

Filmo „Santa“ veiksmas vyksta šių laikų Lietuvoje ir Suomijoje. Per Kalėdų atostogas lietuvė Inga (akt. Sandra Daukšaitė-Petrulėnė) su savo septynerių metų sūnumi Vincu (akt. Ovidijus Petravičius) atvyksta į Rovaniemį – miestelį Suomijos šiaurėje – aplankyti Kalėdų Senelio, kuriuo dirbantis Jussi (akt. Tommi Korpela) įsimyli Ingą. Užsimezgęs romanas blaško įsimylėjelius tarp Lietuvos ir Suomijos. Netikėta dramatiška įvykių eiga įneša radikalių pasikeitimų į visų filmo veikėjų gyvenimus.

Pasak režiseriaus, filmo žanras – drama, tačiau jame gausu ir komedijos, ir romantikos elementų. „Aikšelėje net juokavome, kad tos dalys, kurias filmuojame dabar – tai romantinė komedija, o tos, kurias reikės filmuoti poryt – ten jau rimta drama. Tiesa ta, kad šiame filme bus visko: ir smagaus juoko iš suomių bandymų mokytis lietuvių ir rusų kalbų, ir itin jaudinančių vietų stebint vaiko ir jį supančio pasaulio sąveiką,“ – sakė filmo režisierius.

Naująjį savo filmą M. Ivaškevičius kuria kartu su garsių kino profesionalų komanda. Filmo operatorius – vienas tituluočiausių šios srities kūrėjų Suomijoje Tuomo Hutri, kurio filmografiją sudaro virš 40 įvairaus žanro ir formato filmų, tarp jų ir tarptautiniu kino hitu tapęs trileris „Hana“. Pagrindinį vyro vaidmenį kuria Europos kino pasauliui puikiai pažįstamas aktorius, Suomijos mega žvaigždė Tommi Korpela, Lietuvos žiūrovams matytas filme apie pasiutusį Kalėdų Senelį „Rare Exports Inc.“ Ingos vaidmenį kuria aktorė ir televizijos laidų vedėja Sandra Daukšaitė-Petrulėnė, vaidinusi TV serialuose „Nekviesta meilė“, „Moterys meluoja geriau“, „Nemylimi“, „Svetimi“, o jos septynmetį sūnelį Vincą - kine debiutuojantis Ovidijus Petravičius.

Pirmas filmavimo etapas Lietuvoje jau baigtas. Pasak A. Valčiukaitės, jo metu netruko komiškų situacijų. „Filmavome viename iš Vilniaus viešbučių ir pagrindinis veikėjas Jussi vaikščiojo apsirengęs Kalėdų Senelio kostiumą. Po kurio laiko susirinko būrys vaikų, kurie išsižioję žiūrėjo į ištaigingu kostiumu aprengtą, nežinoma kalba šnekantį, tikrą Kalėdų Senelį. Aktorius T. Korpela pajuokavo, kad dabar net parūkyti negalės – juk nevalia gadinti Senelio reputacijos“.

2012 m. vasarį kūrybinė grupė išvyks į Suomiją, o baigiamieji darbai numatomi Lietuvoje vėlyvą pavasarį.

Lietuvos kino teatruose filmas turėtų pasirodyti 2013 m. sausį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją