Šiais metais prancūzų kolekcionieriaus Jeano Marie Boursicot atsiųstoje programoje yra 430 klipų, kurie sukurti 48 pasaulio šalyse - pradedant Prancūzija, Olandija, Italija ir baigiant Tunisu, Indija, Naująja Zelandija. Seniausias šių metų programos klipas sukurtas 1926 m. Jugoslavijoje.

Šių metų “Reklamos naktyje” bus gausiai pateikta reklaminių klipų iš įvairių pasaulio kampelių. Daugiausia bus demonstruojama Europos (tarp jų Skandinavijos, buv. Sovietų Sąjungos, Rytų Europos) šalių vaizdo klipų. Taip pat bus parodyti Afrikos, Azijos, Australijos, Šiaurės ir Pietų Amerikos valstybių klipai. Šių metų “Reklamos naktyje” dalyvaus klipai iš penkių kontinentų.

Lyginant su ankstesnėmis “Reklamos naktimis”, šiais metais daugumą sudarys labai nauji, sukurti 2000 ir 2001 metais klipai. Tai bus kol kas pati ilgiausia “Reklamos naktis” Lietuvoje. Renginys prasidės šeštadienį 21:30 val. ir baigsis apie 4:40 min. sekmadienį paryčiais.

Renginio programoje bus pateikta garsioji 2000-ųjų metų "Budweiser" alaus reklamos seriją "Wazzup!", "Mc Donald's" klipų raida per pastaruosius keliolika metų, visuomet subtilūs ir efektingi "Nike" kūriniai, kiti klipai. Bus parodyti reklaminiai TV klipai, kuriuose nusifilmavo Melanie Griffith, Bradas Pittas, Leonardo Di Caprio, kitos garsenybės.

“The Night of the Adeaters” iniciatoriaus Jeano Marie Boursicot kolekciją sudaro gerokai per pusę milijono TV klipų iš daugiau kaip 120 pasaulio valstybių. Guinesso rekordų knygoje J. M. Boursicot kolekcija užfiksuota kaip pati didžiausia reklaminių filmukų kolekcija pasaulyje.

Pasaulinį “Reklamos nakties” įvaizdį šiais metais formuoja Didžioji Kinijos siena ir moteris kinė. Taip yra dėl to, kad renginio programoje bus gausu Azijos klipų, o Kinija pagal klipų skaičių šiemet užima penktąja vietą renginio programoje. Daugiau už kiniškus klipus bus demonstruojama tik Prancūzijos, JAV, Didžiosios Britanijos ir Italijos klipų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją