Keletas svarbiausių nominacijų:

Geriausiu filmu pretenduoja tapti:
„Babelis“ („Babel“), „Bobis“ („Bobby“), „Infiltruoti“ („The Departed“), „Maži vaikai“ („Little Children“), „Karalienė“ („The Queen“),

Geriausia aktorė:
Penelope Cruz už vaidmenį juostoje „Sugrįžimas“ („Volver“), Judi Dench už „ Skandalo užrašai“ („Notes on a Scandal“), Maggie Gyllenhaal už „Vyšnių mergaitė“ („Sherrybaby“), Helen Mirren už „Karalienė“ („The Queen“), Kate Winslet už „Mažieji vaikai“ („Little Children“).

Geriausias aktorius:
Leonardo DiCaprio už vaidmenį juostoje „Kruvinas deimantas“ („Blood Diamond“) ir „Infiltruoti“ („The Departed“), Peter O'Toole‘as už „Venera“ („Venus“), Willas Smithas už „Besivaikant laimės“ („The Pursuit of Happyness“), Forestas Whitakeras už „Paskutinis Škotijos karalius“ („The Last King of Scotland“).

Geriausias režisierius:
Clintas Eastwoodas už juostą „Mūsų tėvų vėliavos“ („Flags of Our Fathers“) ir „Iwo Džimos laiškai“ („Letters from Iwo Jima“), Stephenas Frearsas už „Karalienė“ („The Queen“), Martinas Scorsese už „Infiltruoti“ („The Departed“), Alejandro Gonzalez Inarritu už „Babelis“ („Babel“).

Geriausia komedija ar miuziklas:
„Boratas“ („Borat: Cultural Learnings Of America For Make Benefit Glorious Nation Of Kazakhstan“), „Ir velnias dėvi Prada“ („The Devil Wears Prada“), „Svajonių merginos“ („Dreamgirls“), „Mažoji panelė spindulėlis“ („Little Miss Sunshine“), „Dėkui, kad rūkote“ („Thank You For Smoking“).

Geriausias animacinis filmas:
„Mašinytės“ („Cars“), „Laimingos pėdos“ (Happy Feet“), „Monstrų namai“ („Monster House“).

Geriausias filmas užsienio kalba:
„Apocalypto“ („Apocalypto“) (JAV), „Iwo Džimos laiškai“ („Letters From Iwo Jima“) (JAV/Japonija), „Kitų gyvenimai“ („The Lives Of Others“) (Vokietija), „Pan labirintai“ („Pan’s Labyrinth“) (Meksika), „Sugrįžimas“ („Volver“) (Ispanija).

Visas nominacijas galima rasti oficialiame puslapyje www.hfpa.org.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją