„Amazon“ komiškas serialas „Nuostabioji ponia Maisel“ (The Marvelous Mrs Maisel) surinko 20 nominacijų, o kriminalinė drama „Ozarkas“ (Ozark) ir „Paveldėjimas“ (Succession) – po 18.

Transliavimo platforma „Netflix“, tarp kurios pristatytų serialų yra „Ozarkas“ ir „Karūna“, surinko iš viso 160 nominacijų – rekordiškai daug vienai platformai.

Nominantai buvo paskelbti antradienį per tiesiogiai transliuotą virtualią ceremoniją.

„Emmy“ televizijos apdovanojimai bus išdalyti rugsėjo 20-ąją Los Andžele.

Tai bus pirmoji didelė apdovanojimų ceremonija nuo koronaviruso pandemijos, dėl kurios sustojo daugybės televizijos laidų ir serialų gamyba ir buvo uždaryti kino teatrai, pradžios.

Ceremoniją ves komikas Jimmy Kimmelas, bet dar neaišku, kokios formos bus tiesioginė apdovanojimų transliacija.

„Nepaisant precedento neturinčių iššūkių, su kuriais susiduria pramogų industrija, televizijai tai buvo nepaprasti metai“, – sakė Televizijos akademijos pirmininkas ir generalinis direktorius Frankas Scherma.

„Mums malonu, kad galime pripažinti tiek daug talentingų programų, prodiuserių, režisierių ir specialistų, kūrusių nuostabius pasakojimus, kurie mus suartino, kol buvome atskirti“, – pridūrė jis.

„Dar labiau rezonansinis“

„Stebėtojų lyga“, pasakojimas, kuris sulaukė teigiamų atsiliepimų iš daugelio žiūrovų, atsižvelgiant į daugelyje JAV miestų vykstančius protestus prieš rasizmą ir policijos brutalumą, buvo nominuotas geriausio mini serialo kategorijoje. Apdovanojimus pretenduoja gauti ir jo žvaigždės Regina King ir Jeremy Ironsas .

„Watchmen“ ir šiaip yra puikus serialas, tačiau pastarosiomis savaitėmis jis tapo dar labiau rezonansinis ir greičiausiai jo laukia didi diena lenktynėse“, – prieš paskelbiant nominacijas naujienų agentūrai AFP sakė apdovanojimų stebėjimo svetainės „Gold Derby“ vyresnioji redaktorė Joyce Eng.

„Stebėtojų lyga“ geriausio mini serialo kategorijoje varžysis su populiarios Celeste Ng knygos ekranizacija „Tobuli gyvenimai liepsnoja skaisčiau“ (Little Fires Everywhere), saga apie lygias teises „Ponia Amerika“ (Mrs America), istorija apie tikrą nusikaltimą „Unbelievable“ ir religine drama „Unorthodox“.

Komedijų kategorijose buvo nominuotas serialas „Nuostabioji ponia Maisel“ apie 6-o dešimtmečio namų šeimininkę, tapusią komike, ir jo žvaigždė Rachel Brosnahan.

„Emmy“ statulėlėms nominuotos „Ozarko“ žvaigždės Jasonas Batemanas, Laura Linney ir Julia Garner bei visa virtinė aktorių, vaidinusių „Paveldėjime“. Vienu iš favoritų nugalėti geriausio aktoriaus kategorijoje laikomas Brianas Coxas iš pastarojo serialo.

„Oskaro“ laureatei Olivia Colman žadama „Emmy“ statulėlė už karalienės Elizabeth II vaidmenį „Netflixo“ „Karūnoje“.

Keturi iš aštuonių pretendentų geriausio komiško serialo kategorijoje nominuoti pirmąkart: „Dead to Me“, „Insecure“, „The Kominsky Method“ ir „Ką mes veikiame šešėliuose“ (What We Do In The Shadows).

Jie varžysis su ankstesniais metais jau nominuotais serialais „Nuostabioji ponia Maisel“, „Pažabok savo entuziazmą“ (Curb Your Enthusiasm), „Puiki vieta“ (The Good Place) ir „Schitt's Creek“.

Tuo metu naujokas „Apple TV+“ gavo pirmąsias savo „Emmy“ nominacijas: apdovanojimus pretenduos gauti šios internetinės televizijos paslaugos serialo „Rytinis šou“ (The Morning Show) žvaigždės Jennifer Aniston, Steve'as Carellas ir Billy Crudupas.

Televizijos akademijos 23 000 balso teisę turinčių narių buvo pateiktas rekordinis skaičius pretendentų, į kuriuos šiais metais reikėjo atsižvelgti.

„Akivaizdu, kad dėl COVID buvo atšaukti asmeniniai renginiai, todėl šiais metais nebuvo tiesioginių aptarinėjimų“, – sakė J. Eng.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)