„Gravitacija“ trečiadienį gavo 11 nominacijų, tarp jų – geriausio filmo kategorijoje. Geriausia aktore pretenduoja tapti šio filmo žvaigždė Sandra Bullock.

„12 vergovės metų“ gavo 10 nominacijų, tarp jų – nominacijas aktoriui Chiwetelui Ejioforui ir režisieriui Steve'ui McQueenui.

Juosta apie talentingą sukčių „Amerikietiška afera“ taip pat buvo nominuota 10-yje kategorijų, o istorija apie Somalio piratus „Kapitonas Phillipsas“ gavo devynias nominacijas.

Šios nominacijos suteikė kino apdovanojimų sezono postūmį keliems filmams, ypač - „Gravitacijai“, pribloškiančiam techniniam 3-D pasiekimui, ir širdį draskantiems „12 vergovės metų“.

Geriausio filmo kategorijoje nominuoti: „12 vergovės metų“, „Gravitacija“, „Amerikietiška afera“, „Kapitonas Phillipsas“ ir „Filomena“ (Philomena) – istorija apie airę, ieškančią prieš dešimtmečius prarasto sūnaus.

Tarp geriausių aktorių kategorijose nominuotų žvaigždžių yra Leonardo DiCaprio iš „Volstrito vilko“ (The Wolf of Wall Street) ir Judi Dench iš „Filomenos“.

BAFTA bus išdalyti Londono Karališkojoje operoje vasario 16 dieną.

Šie apdovanojimai laikomi sėkmės per dviem savaitėmis vėliau rengiamą „Oskarų“ įteikimo ceremoniją pranašais. Pernai įkaitų drama „OperacijaArgo“ gavo geriausio filmo BAFTA ir, vėliau, geriausio filmo „Oskarą“.