„Ši juosta – tai šeimos kūrybinis vaisius. Negaliu niekaip tiksliau apibūdinti to – dirbome lyg puikiai sustyguota komanda ir tapome tikra šeima. Susibūrėme dėl vieno kilnaus tikslo, norėjome atiduoti pagarbą istorijos herojams, kurie verti ir knygų, ir didžiojo ekrano“, – prieš premjerą Toronto kino festivalyje sakė režisierius J. D. Dillardas.

Vienas pagrindinių karinės dramos herojų – juodaodis JAV laivyno pilotas Džesis Braunas (aktorius Jonathanas Majorsas). Tuo metu, kai pietinėse Amerikos valstijose juodaodžiams dar nebuvo leidžiama mokytis, valgyti ar netgi važiuoti tuo pačiu autobusu su baltaisiais, Džesio gyvenimas, švelniai tariant, nebuvo lengvas. Tačiau nepalenkiamos valios, užsispyrimo ir darbo dėka vaikinas užsitarnavo savo kolegų bei viršininkų pagarbą ir pamažu tapo vienu geriausių JAV laivyno pilotų.

Įsiplieskus Korėjos karui, Džesis kartu su tarnybos bičiuliais buvo paskirtas į pačius karščiausius kovos veiksmų taškus. Situacijose, kuomet ir mažiausia klaida gali reikšti skirtumą tarp gyvybės ir mirties, patikimas mūšio draugas yra pati didžiausia vertybė.

Būtent tuomet į Džesio būrį buvo paskirtas pilotas Tomas Hadneris (akt. Glenas Powellas). Paprastame gyvenime skirtinga odos spalva, pažiūros bei išankstinės nuostatos būtų neleidusios jiems surasti bendros kalbos. Tačiau karas labai greitai ištrina bet kokias nereikšmingas detales. Lieka svarbus vienas vienintelis dalykas – pasitikėjimas tuo, kas skrenda šalia.

„Turbūt nesuklysiu pasakęs, jog ši juosta mus visus padarė geresniais žmonėmis. Ėmėme labiau gilintis į istoriją, jos detales, ėmėme labiau gerbti ne tik mus aplink supančius, bet ir tuos, dėl kurių šiuo metu esame tokie, kokie esame. Šventai tikiu, kad filmas padaręs tiek įtakos mūsų gyvenimams, palies ir kiekvieno žiūrovo širdį“, – sakė J. Majorsas.

Pagal tikrus įvykius sukurtas istorinis veiksmo filmas „Sparno broliai“ Lietuvos kino teatruose – jau nuo šio penktadienio, lapkričio 25 dienos.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją