Prieš pat „Šimto žingsnių kelionės“ premjera, dalijamės įdomiausiomis 69-erių H.Mirren karjeros ir gyvenimo detalėmis.

Aktorė gimė Londone 1945-aisiais, tada jos vardas buvo Ilyena Lydia Vasilievna Mironoff. H.Mirren tėvas Vasilijus Petrovičius Mironovas buvo rusų imigrantas, o motina Kathleen Alexandrina Eva Matilda Rogers – britė.

Iš tėvo pusės H.Mirren paveldėjo aristokratišką kraują. Jos giminaičiai bėgo iš Rusijos po 1917-ųjų revoliucijos.

Aktorės tėvas Vasilijus Petrovičius Mironovas su tėvais į Londoną atvyko būdamas vos 3-ejų. Vardą ir pavardę jis pasikeitė šeštajame dešimtmetyje, tapdamas Basiliu Mirrenu. Automatiškai pasikeitė ir Hellen pavardė, o jos vardas buvo pakeistas į anglišką atitikmenį.

Vaikystėje Helen taip ir neišmoko rusų kalbos, ji žino tik keletą žodžių, tačiau šia kalba nesusikalbėtų.

H.Mirren puikiai kalba prancūziškai, tad „Šimto žingsnių kelionės“ filmavimų Pietų Prancūzijoje metu ji noriai šnekučiavosi su personalu šia kalba.

Aktorės pravardė – Popper.

H.Mirren ūgis – 163 cm, nors kine dažnai atrodo, kad ji aukštesnė.

Nuo 1997-ųjų gruodžio 31 dienos aktorė yra ištekėjusi už režisieriaus ir prodiuserio Tayloro Hackfordo, kuris sukūrė tokius filmus kaip „Velnio advokatas“, „Įkaitas“, „Rėjus“, „Parkeris“. Iki vestuvių pora kartu gyveno Los Andžele nuo 1986-ųjų. Jie susipažino T.Hackfordo 1985-ųjų filmo „Baltosios naktys“ (angl. „White Nights“) filmavimo aikštelėje. Įdomiausia, kad iki pažinties su T.Hackfordu H.Mirren buvo oficialiai pareiškusi, kad nekuomet netekės.

H.Mirren ir T.Hackfordo vestuvių ceremonija vyko Škotijos aukštumose. Režisierius jos metu segėjo tradicinį škotišką kiltą.

Jaunystėje H.Mirren dirbo Jungtinėje Karalystėje, Esekso grafystėje, veikiančiame pramogų parke „The Kursaal“, kur viliojo žmones į atrakcionus.

2003-aisiais Anglijos karalienė Elizabeth II už H.Mirren nuopelnus menui paaukštino ją į damas.

Įdomu tai, kad po kelerių metų vienintelį „Oskarą“ per savo karjerą aktorė pelnė būtent už karalienės Elizabeth II vaidmenį 2006 metų juostoje „Karalienė“.

H.Mirren yra vienintelė aktorė, suvaidinusi abi Anglijos karalienes – Elizabeth I ir Elizabeth II.

Iš viso per aktorės karjerą kine jos galvą filmuose karūna puošė net šešis kartus.

H.Mirren turi namus Los Andžele, Londone ir Pietų Prancūzijoje.

Pasak aktorės, jos mėgstamiausias miestas Amerikoje – Naujasis Orleanas.

Ant kairės rankos H.Mirren turi nedidelę tatuiruotę. Šis indėniškas simbolis, jos teigimu, reiškia „lygūs, bet skirtingi“ ir skatina toleranciją.

1980-aisiais H.Mirren trumpai susitikinėjo su Liamu Neesonu, su kuriuo jie drauge filmavosi 1981-ųjų juostoje „Ekskaliburas“.

H.Mirren aktorės idealas – italė Anna Magnani.

2007-aisiais H.Mirren buvo išrinkta seksualiausia pasaulio vyresnio amžiaus moterimi.

H.Mirren apie save: „Aš tapau garsi, nes nesirūpinau dėl to, kad nebuvau gražuolė. Svarbiausias triukas – išmokti su tuo susitvarkyti.“

Apie vaikus: „Ne, visiškai nenoriu vaikų. Esu laiminga, kad jų neturėjau. Žinote kodėl? Nes turėjau laisvę.“

Apie sekso scenas: „Vaidinti sekso scenose – nieko seksualaus. Tai gana nepatogu ir kur kas sudėtingiau nei nusimesti drabužius.“

Apie „Oskarą“: „Aš neverkiau ant scenos, kai man buvo įteiktas „Oskaras“, tačiau kai grįžau į Angliją ir Londono Hitrou oro uosto personalas pasitiko mane aplodismentais, nesusivaldžiau. Nors tai visai nekuklu, tačiau visiems matant išsitraukiau statulėlę iš rankinės. Jiems buvo daug džiaugsmo.“

Apie jaunystę: „Kai esame jauni, visi esame kvailiai. Mums taip neatrodo, bet taip yra. Taip ir turi būti.“

Naujajame filme „Šimto žingsnių kelionė“ H.Mirren herojė stos į kovą už gerą skonį. Ji mėgins iškeldinti kaiminystėje įsikūrusį Indijos imigrantų šeimos restoraną ir nurungti jį prabanga bei dešimtmečius puoselėtomis tradicijomis. Nuotaikinga dviejų šalių kultūrų ir virtuvių priešprieša, besimezganti pagarba, simpatija ir gero maisto įkvėpta meilė gurmaniškų potyrių kupinoje „Šimto žingsnių kelionėje“ – jau nuo rugpjūčio 22 dienos.

Filmo „Šimto žingsnių kelionė“ anonsas:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)