Specialiu 60-ojo festivalio prizu už gyvenimo pasiekimus buvo apdovanotas amerikiečių režisierius Oliveris Stoneas. Įteikiant šį apdovanojimą, režisierius buvo įvardytas kaip bebaimio, atsakingo kino kūrėjas, parodantis realybę be melo ir pagražinimų. Režisierius, savo ruožtu, padėkojo festivaliui už jo karjeros palaikymą visus 25-erius metus ir pavadino San Sebastianą „miestu su gigantiška širdimi“ bei teigė, kad visai norėtų čia praleisti senatvę.

Specialiu prizu pagerbtas ir aktorius Dustinas Hofmanas, kurio debiutinis filmas „Kvartetas“ (Quartet) bus rodomas paskutinę festivalio dieną.

„Donostia awards“ apdovanojimais pagerbti ir aktoriai Tommy Lee Jones, Johnas Travolta bei Etanas McGregoras. Pastarasis tapo jauniausiu šio apdovanojimo laureatu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją