A. Adams ir T. Hanksas yra du daugiausiai kartų nominuoti aktoriai „Oskarų“ istorijoje, tačiau šiais metais sėkmė jiems nenusišypsojo. Vis dėlto, Kino meno ir mokslų akademijos svetainėje abiejų jų pavardės buvo paskelbtos nominantų sąraše.

T. Hanks paminėtas geriausio aktoriaus kategorijoje už vaidmenį juostoje „Stebuklas virš Hadsono“ („Sully“) kartu su dar penkiais aktoriais, o A. Adams su „Atvykimu“ („Arrival“) paskelbta vietoj Ruth Negga, kuri nominuota geriausios aktorės kategorijoje už vaidmenį juostoje „Loving“.

Antradienio, sausio 24-osios, rytą su Akademijos interneto svetaine dirbęs „ABC Digital“ atsiprašė iškart, vos tik socialinėje žiniasklaidoje pasirodė žinutės apie klaidą.

Jų pranešime teigiama: „Šį rytą, siekiant išleisti skubią naujieną, „ABC Digital“ trumpam paskelbė netikslią nominacijų informaciją interneto svetainėje Oscar.com. „Twitter“ Akademija paskelbė nominantus tiksliai. ABC greitai nustatė ir ištaisė klaidas. Atsiprašome Akademijos, spaudos ir gerbėjų dėl painiavos“.

Kadras iš filmo "Naktiniai gyvuliai", Amy Adams

Kino apdovanojimų nominantus rengėjai tradiciškai paskelbė likus vos mėnesiui iki „Oskarų“ dalybų. Tai bus jau 89-oji ceremonija.

„Oskarų“ šaukliais kino pasaulyje vadinami „Auksiniai gaubliai“ šįmet tapo absoliučiu miuziklo „Kalifornijos Svajos“ (angl. „La. La Land“) triumfu. Miuziklas laimėjo net 7 kategorijose iš 15 galimų.
„Oskarų“ naktį bus išdalytos 24 statulėlės.

Visiškai nenuostabu, kad kino kritikai šiam miuziklui svaiginančią sėkmę pranašauja ir „Oskarų“ dalybose.

Šios spėlionės pasitvirtino paskelbus nominantų sąrašą. Miuziklas „La La Land“ (liet. „Kalifornijos svajos“) nominuotas net 14-oje kategorijų. Tokią sėkmę tarp nominantų buvo pavykę pasiekti tik dviem filmams: daugelio atmintyje iki šiol įstrigusiam filmui „Titanikas“ (1997 metai) ir kino juostai „All About Eve“ (1950 metai).

Šįmet geriausių aktorių kategorijose pretendentais į „Oskarą“ paskelbti šie aktoriai:

Geriausias aktorius

Casey Affleckas („Manchester by the Sea“ (liet. „Mančesteris prie jūros“))

Andrew Garfieldas („Hacksaw Ridge“ (liet. „Pjūklo ketera“))

Ryanas Goslingas („La La Land“ (liet. („Kalifornijos svajos“))

Viggo Mortensen („Captain Fantastic“ (liet. „Šaunusis kapitonas“))

Denzelis Washingtonas („Fences“ (liet. „Tvoros“))

Geriausia aktorė

Isabelle Huppert („Elle“)

Ruth Negga („Loving“ (liet. „Meilė“))

Emma Stone („La La Land“ (liet. „Kalifornijos svajos“))

Natalie Portman („Jackie“ (liet. „Džeki“))

Meryl Streep („Florence Foster Jenkins“ (liet. „Maištinga siela“))

Visą kategorijų ir nominantų sąrašą rasite čia.

Kviečiame prisiminti praėjusiais metais vykusios ceremonijos akimirkas:


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją