Norvegijoje „Lilehameris“ surinko rekordinę TV auditoriją – serialą žiūrėjo milijonas, arba penktadalis, šalies gyventojų. „Lilehamerį“ žiūrėjo „Netflix“ kanalo žiūrovai JAV, Kanadoje, jį rodo Jungtinės Karalystės ir Australijos visuomeniniais transliuotojai.

Žiūrovus traukia ne tik serialo siužeto vingiai, bet ir puiki pagrindinį vaidmenį atliekančio Steveno van Zandto, pamėgto dar nuo kultinių „Sopranų“ laikų, vaidyba. Muzikos mėgėjai van Zandtą žino ir kaip ekstravagantišką Bruce‘o Springsteeno gitaristą, kompozitorių ir prodiuserį.

Miršta Niujorko mafijos bosas. Jo dešinioji ranka Frankas Tagliano tikisi jį pakeisti, bet jį aplenkia velionio brolis Aldas. Įsiutęs Frankas išduoda Aldą federalams. O sau pagal liudininkų apsaugos programą išsireikalauja naują gyvenamąją vietą – nedidelį miestelį Lilehamerį Norvegijoje – ir naują tapatybę: dabar jis Giovannis Henriksenas.

Miestelis išgarsėjo, kai jame buvo surengtos Olimpinės žiemos žaidynės ir tada ten viešėjo Frankas. Grynas oras, baltas sniegas, įspūdingos lankos, o svarbiausia – jis žino, kad čia jo niekas neieškos. Bet tai buvo 1994-aisiais, apie miestelį po žaidynių visi pamiršo ir jis tapo eiliniu kaimeliu. Atvykęs Frenkas patenka į visiškai kitą pasaulį. Na, ir prasideda – norvegų kalbos kursai, vairavimo kursai, kursai ieškantiems darbo...

Bet kad ir kaip jis nirštų, jo čia niekas neklauso, tad tenka pratintis prie naujo gyvenimo. Tačiau Frankas kitaip negali – visus reikalus bando tvarkyti sau įprastais – mafijos vadeivos – būdais, tad kyla daugybė absurdiškų, juokingų situacijų...

Vienoje iš jų pagrindinis veikėjas susitinka su lietuvių nusikalstama grupuote. Naujausiose trečiojo sezono serijose žiūrovai išvys ir tris lietuvių aktorius: Dalią Michelevičiūtę, Marių Repšį bei Andrių Žiurauską. Netikėtai seriale atsiradusioje lietuviškoje linijoje visi trys mūsų tautiečiai vaidina blogiukus. Moteris-Kablys (D. Michelevičiūtė) – nusikaltėlė, netekusi vienos rankos, jos sūnus (M. Repšys) ir parankinis (A. Žiurauskas) atvyksta nudėti pagrindinio herojaus Frenko...

„Franko nušauti man nepavyko, aš jį tik sužeidžiau. Bet už tai jo parankinis peršovė mane, nors iš pradžių, apimtas kilnių jausmų, buvo nusprendęs mus paleisti iš avių gardo, kur laikė uždarytus, kad grįžtume į Lietuvą“, – žurnalui „TV antena“ apie serialo siužeto vingius pasakojo aktorė D. Michelevičiūtė.

„Paskutiniame epizode vaidinau viena, be kolegų iš Lietuvos. Pasirodžiau peršauta galva pagrindinio herojaus košmariškame sapne. Tame epizode grimuotojo darbas buvo tikras meno kūrinys“, – prisiminė aktorė, kurią sužavėjo ir norvegų profesionalumas, ir kuriami personažai, ir visa filmavimo komanda.

Dar vienas įdomus momentas: serialo „Lilehameris“ įgarsinimui buvo pasirinktas Lietuvos hiphopo grupės „G&G Sindikatas” kūrinys. Trečiojo serialo sezono premjeroje jis skamba siužetuose, kurie turi sąsajų su Lietuva. Tai kūrinys „Skitaz (Miestui)“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)