Šalia kiekvieno filmo pavadinimo parašysiu jų pasaulinės premjeros datą, nes taip manau bus teisingiausia. Visgi Lietuvoje dažnai juostos pasirodo vėliau, o kartais net ir anksčiau. Viskas priklauso nuo kino platintojų, kino teatrų ir aišku pačių studijų, kurios išduoda leidimus filmų rodymui mūsų regione.

Pagal viską, šiais kiaulės metais ir vėl dominuos fantastiniai filmai, animacija ir aišku siaubo žanro atstovai, kurie yra labai populiarūs tarp jaunimo.

Taigi nedaugžodžiaujant, pristatau Jums 50 šių metų filmų, kurie, mano nuomone, bus verčiausi suteikti gerą pramogą kino salėse.

Žiema/Pavasaris

Laukiamiausių žiemos filmų stopkadrai

Šis periodas dažniausiai yra pats nykiausias, nes visos didžiausios Holivudinės kino studijos bando prastumti savo itin prastus arba neįdomius projektus, kuriais netiki net ir patys prodiuseriai. Bet, kaip rodo praktika, paskutiniais metais į kino teatrų ekranus patenka tikrai dėmesio verti darbai. Todėl galima teigti, jog tendencijos tikrai keičiasi ir dabar bet kokiu metų laiku galime tikėtis kokybiškų projektų. Tikėkimės, jog ir šie metai atneš mums daug gražių ir spalvingų įspūdžių. Ypatingai sausio ir vasario mėnesiais.

„Pabėgimo kambarys“ (angl. „Escape Room“), premjera sausio 4 d.

Pabėgimo kambariai – neatsiejama daugelio iš mūsų laisvalaikio pramoga, todėl nenuostabu, jog šis naujas kino projektas atrodo ne tik taip patraukliai, bet dar ir aktualiai. Tikėkimės, jog kūrėjams pavyks išnaudoti visą šios temos potencialą pristatant mums įdomų ir originaliai atrodantį darbą, o ne pigų „Pjūklo“ (angl. „Saw“) ir „Kubo“ (angl. „Cube“) hibridą.

„Stiklas“ (angl. „Glass“), premjera sausio 18 d.

2000 metais pristatęs tikroviškai atrodantį fantastinį trilerį „Nepalaužiamasis“ (angl. „Unbreakable“) ir milijonus žmonių 2017 metais visame pasaulyje nustebinęs su psichologiniu siaubo trileriu „Skilimas“ (angl. „Split“), režisierius M. Nightas Shyamalanas nusprendė sujungti abu šiuos filmus į vieną visatą ir sukurti bendrą pratęsimą, kuriame didžiausias akcentas bus skirtas pagrindiniam pirmosios dalies antagonistui ponui Glassui. Galima neabejoti, jog žiūrovų lauks dėmesio vertas ir įtampos nestokojantis reginys.

„Apgaulinga ramybė“ (angl. „Serenity“), premjera sausio 25 d.

Naujas filmas su „Oskaro“ laureatais Matthew McCanaughey ir Anne Hathaway metų pradžioje įneš šiek tiek chaoso ir tikrovės į kino teatrų repertuarą dėl labai aktualios temos – buitinio smurto, kuriame gali atsidurti kiekvienas iš mūsų. Sprendžiant iš anonso, tai bus įtampos kupinas trileris, kuris gali baigtis ne taip, kaip mes to norėtume.

„Lego filmas 2“ (angl. „The Lego Movie 2“), premjera vasario 8 d.

Pirmasis „Lego filmas“ tapo didele staigmena animacijos gerbėjams visame pasaulyje. „Lego Betmenas“ buvo dar geriau sutiktas išrankių žiūrovų ir kino kritikų. Todėl nenuostabu, jog antroji Emeto Brikovskio nuotykių dalis yra tokia laukiama ir jai keliami itin dideli lūkesčiai. Tikėkimės, jog jie pasiteisins ir jau metų pradžioje sulauksime dėmesio verto animacinio filmuko, kuris galbūt kitais metais galės net pretenduoti į „Oskarus“.

„Šaltas kraujas“ (angl. „Cold Pursuit“), premjera vasario 8 d.

Naujasis norvegų režisieriaus Hanso Pettero Molando filmas yra jo paties 2014 metais kino ekranuose pasirodžiusios juostos „Metų pilietis“ (angl. „In Order of Disappearance“) amerikietiškas perdirbinys. Kas iš to gausis, sunku pasakyti, bet yra žinoma viena – pagrindiniame vaidmenyje pasirodys nenugalimas Liamas Neesonas, kuris blogiukams spardo užpakalius ne blogiau už patį Jasoną Stathamą.

„Alita: Kovos angelas“ (angl. „Alita: Battle Angel“), premjera vasario 14 d.

Kelis dešimtmečius į kino ekranus keliaujanti žymiosios japonų mangos ekranizacija pagaliau juos pasiekia. Filmo prodiuseriu tapo „pasaulio karalius“ Jamesas Cameronas, kuris prieš kurdamas „Įsikūnijimą“ (angl. „Avatar“) svarstė galimybę atsisėsti į režisieriaus kėdę. Juostos kūrėjo pareigos atiteko „Nuodėmių miestą“ (angl. „Sin City“) pristačiusiam meksikiečių režisieriui Robertui Rodriguezui. Be jokių abejonių mūsų lauks tikrai įspūdingas reginys. Bent jau dėl vizualiosios filmo dalies tikrai nereikia nerimauti.

„Mirties diena 2“ (angl. „Happy Death Day 2U“), premjera vasario 14 d.

Visų didelei nuostabai, pirmoji šios istorijos dalis tapo išties smagiu, dėl savo sunkiai nuspėjamo finalo originaliai atrodančiu ir puikią pramogą suteikiančiu siaubo trileriu. To galima tikėtis ir iš tęsinio, kuriame sugrįš visi pirmtako herojai, o prodiuserio funkcijas ir vėl atliks pats kiečiausias mūsų dienų Holivudo prodiuseris Jasonas Blumas.

„Kaip prisijaukinti slibiną 3“ (angl. „How to Train Your Dragon 3: The Hidden World“), premjera vasario 22 d.

Puikios pirmosios dvi šios istorijos dalys yra labai geru pavyzdžiu kaip reikia vystyti paprastą, bet įdomią istoriją. Galima tikėtis, jog filmo kūrėjai ir šįkart nepasišiukšlins, po penkerių metų pertraukos į kino ekranus grąžindami Žagsulio ir Bedančio nuotykius.

„Kapitonė Marvel“ (angl. „Captain Marvel“), premjera kovo 8 d.

Filmas, kuris „Marvel“ filmų frančizės gerbėjams ne tik turi atsakyti į klausimą, ką reiškė ženklas, kurį pamatėme „Keršytojų“ (angl. „Avengers“) finalinėje scenoje po titrų, bet dar ir parodyti galingiausio visatos herojaus pradžią. Tai bus puikus pasiruošimas finaliniam „Keršytojų“ akordui.
„Mes“ (angl. „Us“), premjera kovo 15 d.

Neįtikėtino „Oskarą“ už geriausią scenarijų laimėjusio 2017 metų hito „Pradink“ (angl. „Get Out“) kūrėjas Jordanas Peel‘as kviečia į dar vieną intriguojantį siaubo festą, kuris gali tapti vienu iš pačių ryškiausių metų siaubo žanro atstovų.

„Dambis“ (angl. „Dumbo“), premjera kovo 29 d.

Dar vienas spalvingai atrodantis vaidybinis studijos „Walt Disney“ projektas, kurio pamatu tapo klasikinis 1941 metais pasirodęs animacinis projektas apie charizmatišką drambliuką Dambį. Tikėkimės, jog režisierius Timas Burtonas ir aktoriai Eva Green, Colinas Farrellas, Michaelas keatonas ir Danny‘is DeVito‘as neleis nuobodžiauti ir suteiks pačias šilčiausias akimirkas kino salėje.

„Nelaisvėje“ (angl. „Captive State“), premjera kovo 29 d.

Šio filmo pasirodymas įrodo, jog ateivių tema vis dar yra populiari tarp žiūrovų visame pasaulyje. Pagal anonsus ir filmo aprašymus, mūsų lauks intelektualus žvilgsnis į okupuotą žemės lopinėlį, kuriame žmonėms teks susidurti su savo didžiausiomis baimėmis. Pasitikėjimas šiuo projektu yra dar ir todėl, jog už jo vairo atsistojo Rupertas Wyattas, kuris 2014 metais nustebino su antrąja naujos „Beždžionių planetos“ (angl. „Planet of the Apes“) trilogijos dalimi.

„Šazamas“ (angl. „Shazam“), premjera balandžio 5 d.

Niūrių „DC“ komiksų gerbėjai turės puikią galimybę kino ekranuose pirmą kartą išvysti ne tokį jau ir populiarų tarp masių superherojų Šazamą, kuris vienaip ar kitaip taps neatsiejama „DCEU“ frančizės dalimi. Sprendžiant iš anonso, bus nebloga ir labai pozityvi komedija.

„Naminių gyvūnėlių kapinės“ (angl. „Pet Sematary“), premjera balandžio 5d.

Po to, kai 2017 metais Stepheno Kingo knyga „Tas“ (angl. „It“) paremtas filmas užsidirbo 700 milijonų dolerių, didžiosios Holivudo kino studijos ir vėl atkreipė savo dėmesį į rašytojo kūrinius. To pasėkoje mes ir sulaukėme dar vienos ekranizacijos bei tiesioginio 1989 metų filmo perdirbinio. Ar naujas filmas bus geresnis už originalą? Vargu. Bet tikėtina, jog tai bus įtraukiantis ir techniškai kokybiškas projektas.

„Pragaro vaikis“ (angl. „Hellboy“), premjera balandžio 12 d.

Du puikius „Pragaro vaikio“ filmus sukūręs Guillermo Del Toro pasitraukė. Bet tai visiškai nepaveikė kino studijos „Universal“, kurios vadovai nusprendė reanimuoti šio charizmatiško veikėjo istoriją ir pristatyti ją iš visiškai kitokios perspektyvos. Belieka tikėtis, jog filmas bus toks, kokį ir žadėjo režisierius Neilas Marshallas – kruvinas, tamsus ir be galo brutalus.

Vasara

Vasaros laukiamiausių filmų stopkadrai

Vasaros kino sezonas tiek JAV, tiek ir visame civilizuotame pasaulyje prasideda nuo gegužės mėnesio arba paskutinio balandžio savaitgalio kai kino ekranuose pasirodo kažkoks ypatingas filmas. Šis laikotarpis dažniausiai žada tokius filmus, kurie suteikia puikią ir neįpareigojančią pramogą kino salėje stebint itin galingai atrodančius blokbasterius, galinčius nustebinti išradingais specialiaisiais efektais ir savo prie kino ekrano prikaustančiu veiksmu. Bet taip pat, tarp daugybės prabangių kino projektų, galima rasti ir tokius filmus, kurie visiškai neatitinka vasaros blokbasterio statuso. Todėl šiame sąraše bus galima rasti ir itin rimtus darbus.

„Keršytojai: Pabaiga“ (angl. „Avengers: Endgame“), premjera balandžio 26 d.

Trečioji „Keršytojų“ dalis tapo ne tik daugiausiai užsidirbusiu 2018 metų filmu, bet dar ir projektu, kuris privertė dar labiau laukti istorijos pratęsimo dėl itin liūdnos pabaigos. Žiūrovų vėl lauks didingai atrodantys herojų pasirodymai, daug gerų efektų ir įdomus pasakojimas, kuris nulems tolimesnius šios virš dešimt metų tęsiamos frančizės planus.

„Pokemonai: Detektyvas Pikačiu“ (angl. „Pokemon: Detective Pikachu“), premjera gegužės 10 d.

Jau kelis dešimtmečius visame pasaulyje mėgstami Pokemonai pagaliau gauna ilgai laukta vaidybinį filmą, kuriame pagrindiniu akcentu tampa žymiausias jų atstovas – Pikačiu. Tikėtina, jog lauks smagus ir pašėlęs nuotykis, kurį dar labiau pagardins Ryano Reynoldso balsu prakalbęs geltonasis padarėlis.

„Džonas Vikas 3“ (angl. „John Wick: Chapter 3“), premjera gegužės 17 d.

Šiais metais bus padėtas finalinis taškas šio charizmatiško ir labai kieto personažo istorijoje. Ir, jeigu filmo kūrėjai žengs tuo pačiu keliu kaip ir su ankstesniais filmais, žiūrovų lauks toks pat įspūdingas ir nepriekaištingai atrodantis susišaudymų šou, kuriam užpavydėtų net ir pats Johnas Woo.

„Aladinas“ (angl. „Aladdin“), premjera gegužės 24 d.

Savo karjerą pradėjęs su brutaliais kriminaliniais filmais, britų režisierius Guy‘us Ritchie‘is persikvalifikavo į studijos „Disney“ darbuotoją, pristatydamas dar vieną kadaise populiariu studijos animaciniu projektu paremtą vaidybinį filmą. Tiesa, kol kas filmas nekelia didelio pasitikėjimo, bet žinant režisieriaus talentą ir pagrindinio aktoriaus Willo Smitho charizmą, gali gautis išties akims įdomus reginys.

„Ad astra“ (angl. „Ad Astra“), premjera gegužės 24 d.

Kaip ir kiekvienais metais į kino ekranus atkeliauja vienas didelis filmas apie kosmosą. Šįkart juo tapo kelis kartus perkeltas į vėlesnę datą mokslinės fantastikos žanro atstovas „Ad Adtra“, kuriame pagrindinį vaidmenį atliko Bradas Pittas. Ar projektas pateisins visus lūkesčius, nežinia, bet kad tai bus techniškai kokybiškas darbas, nelieka jokių abejonių, atsižvelgus į juostos reklaminę medžiagą.

„Vaikis“ (angl. „The Kid“), premjera gegužės 24 d.

Režisūrinis aktoriaus Vincento D‘Onofrio projektas papasakos tikrais faktais paremtą istoriją apie legendinį „Vaikį“ Bilį, kuris XIX amžiaus viduryje siautėjo JAV valstijoje Arizonoje. Tikėkimės, jog tai bus dėmesio vertas vesternas, kuriame savo talentą demonstruos Chrisas Prattas, Ethanas Hawke‘as, Dane‘as DeHaanas ir pats juostos režisierius.

„Godzila: Monstrų karalius“ (angl. „Godzilla: King of the Monsters“), premjera gegužės 31 d.

2014 metais sulaukusi finansinės sėkmės, režisieriaus Garetho Edwartso sukurta juosta „Godzila“ padėjo rimtus pamatus būsimai frančizei, į kurią jau yra įtrauktas milžinas Kongas. Dabar žiūrovams teks regėti dar vieną šio didingo padaro siautėjimą norint apsaugoti žmones nuo artėjančios grėsmės – karaliaus Gidoro su jo pakalikais.

„Slaptas augintinių gyvenimas 2“ (angl. „The Secret Life Of Pets 2“), premjera gegužės 31 d.

„Illumination“ pastaraisiais metais tapo viena iš labiausiai patikimų Holivudo kino studijų, kuri išleidžia tvarkingai atrodančius, spalvingus ir labai juokingus animacinius projektus. Vienu iš jų 2016 metais buvo ir pirmoji „Augintinių“ dalis, kurios tęsinys žada ne ką smagesnius įspūdžius.

„Žmogus-raketa“ (angl. „Rocketman“), premjera birželio 7 d.

Sėkmės lydima studijos „20th Century Fox“ biografinė drama apie grupę Queen „Bohemijos rapsodija“ (angl. „Bohemian Rhapsody“) parodė, jog tokios spalvingos ir muzikalios istorijos ir dabar gali sužavėti milijonus žmonių visame pasaulyje. To tikimasi ir iš juostos, kurioje bus papasakota legendinio dainininko Eltono Johno istorija bei jo kelias į šlovę. Pasitikėjimą kelia dar ir režisierius Dexteris Fletcheris, kuris užbaigė paminėtos 2017 metų juostos filmavimą.

„Iksmenai: Tamsusis Feniksas“ (angl. „X-Men: Dark Phoenix“), premjera birželio 7 d.

Filmas taps paskutiniu akordu visiems žinomoje frančizėje dėl itin paprastos priežasties – studijos „Disney“ monopolijos, kuri palietė ir studiją „20th Century Fox“. Būtent todėl artimiausioje ateityje „Iksmenų“ frančizė bus perdirbta ir įtraukta į „Marvel“ filmų seriją. O kol kas dar kartą pasimėgaukime Jameso McAvojaus, Jennifer Lawrence, Michaelo Fassbenderio ir Nicholaso Houlto įkūnytais personažais.

„Flarskis“ (angl. „Flarsky“), premjera birželio 7 d.

Puikių komedijų „50/50“, „Kučiukai, narkotikai ir seksas“ (angl. „The Night Before“), „Kuoktelėję“ (angl. „The Wackness“) ir „Šilti kūnai“ (angl. „War Bodies“) režisierius Jonathanas levine‘as pristato vieną iš labiausiai laukiamų 2019 metų komedijų, kurioje susirinko tikra Holivudo grietinėlė – Charlize Theron, Andy‘is Serkisas, Sethas Rogenas, Alexanderis Skarsgardas, Randallas Parkas ir kt.

„Vyrai juodais drabužiais: Pasaulinė grėsmė“ (angl. „Men in Black: International“), premjera birželio 14 d.

Pasibaigus 2012 metais finansiškai sėkmingai trilogijai, studija „Sony“ nusprendė atgaivinti šią frančizę labai paprastu ir patikimu būdu – sukurti šalutinį projektą, kuris lyg ir taps šios istorijos perdirbiniu, bet tuo pačiu jo veiksmas vyks toje pačioje kino visatoje. Kas iš to gausis? Sunku pasakyti, bet aktorių Chriso Hemswortho ir Tessos Thompson duetas žada labai smagų reginį.

„Šaftas“ (angl. „Shaft“), premjera birželio 14 d.

Apie detektyvą Džoną Šaftą yra girdėję kiekvienas, kuris bent jau minimaliai yra susipažinęs su kino istorija. Pirmasis filmas pasirodė 1971 metais, kai į JAV populiariąją kultūrą aršiai brovėsi juodaodžiai. Ši istorija 2000 metais sulaukė ne tokio finansiškai sėkmingo, bet neblogo perdirbinio, kuriame pagrindiniu smuiku grojo Samuelis L. Jacksonas. Ir dabar, laikas atėjo trečiam šios istorijos perkrovimui, kuriame pasirodys ne tik naujas šio vaidmens atlikėjas Jesse‘is T. Usheris, bet ir dar du ankstesni aktoriai – paminėtasis Samuelis L. Jacksonas ir Richardas Roundtree‘is.

„Žaislų istorija 4“ (angl. „Toy Story 4“), premjera birželio 21 d.

Nuo paskutinės ir pačios geriausios šios animacinės frančizės dalies praėjo beveik dešimtmetis. Studija „Pixar“ per tą laiką išleido nemažai gerų kino projektų, bet beveik visi iš jų nusileido nuostabiai ir jautriai Vudžio ir Bazo istorijai. Todėl nenuostabu, jog būtent šis filmas yra laikomas kaip vienas svarbiausių metų animacinių projektų, kuris galbūt net ir užgoš praėjusią dalį.

„Vaikų žaidimas“ (angl. „Child‘s Play“), premjera birželio 21 d.

Pirmą kartą velnišką lėlę žudiką Čiakį galėjome išvysti dar 1988 metais. Nuo to laiko sulaukėme septynių ne itin kokybiškų ir kartais juoką keliančių tęsinių, kurie neprilygo originalui. Bet galbūt naujasis filmas taps vertu dėmesio reginiu, kuris ne tik įtrauks į paslaptingą Čiakio istoriją, bet ir sugebės gerai išgąsdinti kine sėdinčius žiūrovus.

„Fordas prieš Ferarį“ (angl. „Ford v. Ferrari“), premjera birželio 28 d.

Tikrais įvykiais paremta drama apie du genialius vairuotojus, kurie bandė atnešti čempionų titulą Ferrari ir Ford stovykloms 1966 metų vykusiose Le Mans lenktynėse. Gali būti, jog mūsų lauks dar vienas geras šios temos filmas kaip Rono Howardo režisuotas 2013 metų pasakojimas „Lenktynės“ (angl. „Rush“).

„Įkalintos po vandeniu 2“ (angl. „47 Meters Down 2: Uncaged“), premjera birželio 28 d.

Kaip parodė 2018 metai, ryklių tema vis dar yra labai aktuali ir galint atnešti nemažus pinigus filmų kūrėjams. Todėl visiškai nestebina tas faktas, jog prieš du metus kino ekranuose pasirodęs vos 10 milijonų dolerių kainavęs trileris sulaukė savo pratęsimo. Daug tikėtis iš tokio filmo nereikia – svarbu, kad būtų išlaikyta baugi atmosfera ir kad kovos su rykliu atrodytų tikroviškai bei efektingai.

„Anabelė 3“ (angl. Annabelle 3“), premjera liepos 5 d.

Pelningiausia XXI amžiaus „Išvarymo“ (angl. „The Conjuring“) frančizė ir vėl atkeliauja į kino ekranus su dar vienu kraupiu projektu. Trečiasis „Anabelės“ filmas taps netiesioginiu „Išvarymo“ tęsiniu, kuriame pagrindiniais herojais taps iš pirmųjų dalių pažįstami Edas ir Loreina Voreinai. Be jokių abejonių – šis filmas yra vienas iš labiausiai laukiamų 2019 metų siaubo žanro atstovų.

„Žmogus-voras: Toli nuo namų“ (angl. „Spider-Man: Far From Home“), premjera liepos 5 d.

Puikiai save pristatęs trijuose „Marvel“ studijos projektuose, naujasis Žmogus-voras šįkart susidurs su dar kine nematytu priešininku Mysterio, kurį įkūnijo vienas geriausių mūsų dienų aktorių Jake‘as Gyllenhaalas. Be jokių abejonių, tai bus vienas įdomiausių 2019 metų komiksais paremtų projektų.

„Liūtas karalius“ (angl. „Lion King“), premjera liepos 19 d.

Režisierius Jonas Favreu jau ne vieną kartą buvo nustebinęs savo režisūriniais sugebėjimais perkeliant į didžiuosius ekranus „Geležinį žmogų“ (angl. „Iron Man“) bei reanimuojant „Džiunglių knygą“ (angl. „The Jungle Book“), kuri nustebino techniniais niuansais. Šįkart jis nusprendė sukurti bene geriausios visų laikų animacijos perdirbinį. Ir nors filmas yra įvardijamas kaip vaidybinis, jame viskas bus sukurta su CGI pagalba. Sprendžiant iš anonso – mūsų lauks įspūdingas specialiųjų efektų reginys, kurį dar ir pagardins žinomų aktorių Donaldo Gloverio, Setho Rogeno, Chiwetelio Ejioforo, Jameso Earlo Joneso bei Beyonce balsai.

„Vieną kartą Holivude“ (angl. „Once Upon a Time in Hollywood“), premjera liepos 26 d.

Kiekvienas naujas kino genijaus Quentino Tarantino darbas tampa didžiuliu įvykiu kino industrijoje. Todėl nereikia stebėtis, jog šis jo naujasis filmas yra daugelio kinomanų laukiamiausiu 2019 metų filmu. Savo devintam, ir kaip teigia pats režisierius, priešpaskutiniam jo kino karjeros projektui, Quentinas Tarantino pasirinko labai intriguojančią temą – Holivudą ir kraupius įvykius, kurie 1969 metais šokiravo JAV visuomenę. Be tokios intriguojančios temos, intriguoja ir aktoriai kaip Leonardo DiCaprio, Bradas Pittas ir Margot Robbie, kurie čia atliko pagrindinius vaidmenis.

„Hobsas ir Šo“ (angl. „Hobbs and Shaw“), premjera rugpjūčio 2 d.

Milijardus dolerių užsidirbanti „Greitų ir įsiutusių“ (angl. „The Fast and the Furious“) frančizė ir toliau plečiasi. Šįkart dėmesio sulaukė antraplaniai, bet labai svarbūs paskutinių dviejų dalių herojai Lukas Hobsas ir Dekardas Šo, kurių duetas puikiai pasiteisino aštuntoje dalyje. Šis filmas bus puikiu pasiruošimu artėjantiems dviems finaliniams serijos filmams.

„Naujieji mutantai“ (angl. „New Mutants“), premjera rugpjūčio 2 d.

Dar vienas filmas paremtas „Iksmenų“ komiksais. Tik šiuo atveju ne toks šviesus ir margas kaip ankstesnės dalys, o tamsus ir labiau siaubo filmą primenantis kino projektas, kuriame bus pristatyti visiškai nauji herojai. Tik vienas faktas nekelia pasitikėjimo šiuo projektu. Filmo premjera jau tris kartus buvo nukelta dėl papildomų perfilmavimų. O kaip žinia, tai nežada nieko gero.

„Piktieji paukščiai 2“ (angl. „Angry Birds 2“), premjera rugpjūčio 16 d.

Hitu tapęs pirmasis animacinis filmas kino salėje suteikė išties smagią ir labai kokybišką pramogą, dėl ko buvo galima tik padėkoti studijai „Sony“. Antrasis filmas turėtų būti ne ką mažiau smagus, nes sugadinti tokią paprastą ir labai daug potencialo turinčią istoriją reikia išties gerai pasistengti.

„Angelo apgultis“ (angl. „Angel Has Fallen“), premjera rugpjūčio 23 d.

Išgelbėjęs JAV prezidentą ir Baltuosius rūmus bei apsaugojęs Londoną, agentas Maikas Beningas šįkart stos į kovą su teroristais, norinčiais užgrobti prezidento lėktuvą. Ir nors toks siužetas labai primena kultinį trilerį su Harrisonu Fordu, tokie filmai kaip šis sukelia šypseną veide, bet tuo pačiu suteikia neblogą pramogą kino salėje. Bent jau taip buvo žiūrint ankstesnes dalis. Tikėkimės, jog šįkart viskas irgi vyks pagal tą patį receptą.

Ruduo/Žiema

Rudens laukiamiausių filmų stopkadrai

Po karštos vasaros ir daugybės prabangių blokbasterių, šis kino sezonas žada šiek tiek ramesnį laikotarpį, kuriame netrūks tamsių trilerių, įtraukiančių pasakų ir nuotykių filmų bei itin kokybiškos animacijos.

„Tas 2“ (angl. „It: Chapter Two“), premjera rugsėjo 6 d.

Pirmoji „Tas“ dalis tapo neįtikėtinu finansiniu hitu, kurį pamilo tiek siaubo gerbėjai, tiek ir profesionalūs kino kritikai visame pasaulyje. Todėl lūkesčiai filmo pratęsimui yra milžiniški. Antrosios dalies režisieriumi tapo pirmtako kūrėjas Andy‘is Muschiettis, o pagrindinėse rolėse šįkart pasirodys Jamesas McAvoy‘us, Jessica Chastain, Billas Haderis ir Billas Skarsgardas.

„Džokeris“ (angl. „Joker“), premjera spalio 4 d.

Didžiausias Betmeno priešas Džokeris pagaliau gauna solinį filmą, kuriame bus atskleista jo tapatybė. Filmas neturės nieko bendro su dabartine „DCEU“ frančize bei ankstesniais filmais apie Betmeną. Tai bus savarankiškas pasakojimas, kurio pamatu tapo vienas geriausių visų laikų komiksų – „Mirtinas pokštas“ (angl. „The Killing Joke“). Džokeriu filme tapo talentingas Joaquinas Phoenixas. Tikėtina, jog jis galės sudaryti rimtą konkurenciją net ir pačiam geriausiam iki šiol šio personažo perteikimui kine, kuris priklauso aktoriui Heathui Ledgeriui.

„Mergina lange“ (angl. „The Woman in the Window“), premjera spalio 4 d.

Tai bus tamsus ir nenuspėjamas trileris, kurio pamatu tapo žinomas visame pasaulyje rašytojo A. J. Finn bestseleris. Filmas žada būti vienu iš įdomiausių metų pabaigos žanro atstovų, prie kurio savo rankas pridėjo žymusis britų režisierius Joe Wrightas. Jau nekalbant apie tokį stulbinantį aktorių kolektyvą, kurį sudaro Julianne Moore, Amy Adams, Gary‘is Oldmanas, Anthony‘is Mackie‘is ir Wyattas Russellas.

„Zombių žemė 2“ (angl. „Zombieland 2“), premjera spalio 11 d.

Kai prieš dešimt metų kino teatruose pasirodė pirmoji „Zombių žemės“ dalis, niekas tikrai nesitikėjo, jog juosta sulauks tiek daug teigiamų įvertinimų. Tačiau net ir geri finansiniai pasiekimai bei publikos meilė ne visada suveikia, kad kūrėjai imtųsi pratęsimo. Todėl šiuo atveju prireikė net dešimties metų tam, kad mes ir vėl kino ekranuose išvystume Talahasį, Vičitą, Lilt Rokę ir Kolambusą.

„Adamsų šeimynėlė“ (angl. „The Addams Family“), premjera spalio 18 d.

Paskutinį kartą Adamsai kino ekranuose pasirodė lygiai prieš 20 metų ir tai buvo ne toks ir geras jų pasirodymas. Filmas sulaukė aršios kritikos bei tapo finansiškai nesėkmingas, dėl ko buvo nuspręsta atsisveikinti su šia šeima ilgiems dviem dešimtmečiams. Šis naujas animacinis filmas taps ne tik šios šeimos sugrįžimu, bet dar ir galbūt padės rimtus pamatus būsimai frančizei. Tikėkimės, jog juosta bus tokia pat smagi kaip ir tas originalus 1991 metų filmas, kurį net ir dabartiniais laikais yra taip malonu žiūrėti.

„Terminatorius 6“ (angl. „Terminator 6“), premjera lapkričio 1 d.

Tai bus tiesioginis kultinės antrosios „Terminatoriaus“ dalies pratęsimas, kuris ignoruos visus kitus šios frančizės filmus ir juose parodytus įvykius. Ar tai bus geras sprendimas, nežinia. Bet kas labiausiai suteikia pasitikėjimo šiuo projektu, tai pirmųjų dviejų dalių režisierius Jamesas Cameronas, kuris čia tapo ne tik prodiuseriu bet ir konsultantu, bei Lindos Hamilton sugrįžimas į savo legendinę Saros Konor rolę.

„Kingsman 3“ (angl. „Kingsman 3“), premjera lapkričio 15 d.

Trečioji ir finalinė dalis apie slaptosios šnipų organizacijos „Kingsman“ agentų nuotykius, kurios veiksmas bus perkeltas į Pirmojo pasaulinio karo laikotarpį. Ar tai bus toks pat stilingas ir brutalus filmas kaip ir pirmosios dvi dalys, nežinoma, bet užtat smagu, kad finalinę dalį sukurs tas pats Matthew Vaughnas, kuris yra atsakingas už ankstesnius serijos filmus.

„Ledo šalis 2“ (angl. „Frozen 2“), premjera lapkričio 29 d.

Nepažįstu nė vieno vaiko, kuris nedainuotų 2012 metų dainos „Let It Go“. Ir viskas dėl itin populiarios ir pačios finansiškai sėkmingiausios visų laikų animacinės juostos „Ledo šalis“. Nauji princesės Elzos nuotykiai žada dar daugiau dainų, juokingų situacijų, į kurias paklius herojai, ir aišku žaislų pardavimų.
„Džiumandži: sveiki atvykę į džiungles 2“ (angl. „Jumanji 3“), premjera gruodžio 13 d.

Sužaidęs ant nostalgijos, 2017 metais pasirodęs kultinės juostos su Robinu Williamsu pratęsimas užsidirbo beveik milijardą dolerių, dėl ko studija „Sony“ nusprendė nedelsiant imtis trečiosios šios kino frančizės dalies darbų. Apie ką jis bus, kol kas nepranešama. Į tęsinį sugrįš Dwayne‘as Johnsonas, Kevinas Hartas, Jackas Blackas ir Karen Gillan.

„Žvaigždžių karai: Epizodas IX“ (angl. „Star Wars: Episode IX“), premjera gruodžio 20 d.

Naujosios trilogijos pabaiga taps bene svarbiausiu gruodžio mėnesio kino projektu. Filmas, kaip teigia jo kūrėjai, pagaliau užbaigs Skaivokerių sagą, kuri prasidėjo dar 1977 metais, kai George‘as Lucasas visam pasauliui pristatė „Naująją viltį“ (angl. „A New Hope“). Apie šį projektą nieko nėra žinoma, tik tai, jog į savo roles sugrįš ankstesnių dalių aktoriai, o juostos režisieriumi tapo septintojo epizodo kūrėjas J.J. Abramsas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)