Siūlome iš arčiau susipažinti su nepakartojamąja Keira Knightley.

Aktorės, kurios pilnasis vardas Keira Christina Knightley, ūgis – 170 cm.

K.Knightley tėvas Willas Knightley yra aktorius, o jos motina – Sharman Macdonald – dramaturgė.

Keira nuosavo agento tėvų paprašė dar būdama trejų. Būsimai aktorei pradėjus eiti į mokyklą, ji filmavimo aikštelėje leisdavo vasaros atostogas.

Pirmąjį savo vaidmenį K.Knightley atliko 1995-aisiais, būdama 9-erių. Pirmasis svarbus jos gautas vaidmuo – 1999-ųjų filme „Žvaigždžių Karai Epizodas I: Pavojaus Šešėlis“, kuriame mergina suvaidino karalienės Padmės Amidalos (akt. Natalie Portman) antrininkę Sabę.

Pradėjusi aktorės karjerą K.Knightley nebuvo lankiusi jokių aktorinio meistriškumo pamokų ir vaidino, kaip pati sakė, dėl savo pačios malonumo.

K.Knightley pasaulyje išgarsinęs filmas – 2002-ųjų „Smūgiuok kaip Beckhamas“ (angl. „Bend It Like Beckham“).

Aktorė anksčiau mokėsi šokių.

K.Knightley ir kolegė N.Portman yra tokios panašios, kad joms filmuojantis juostoje „Žvaigždžių Karai Epizodas I: Pavojaus Šešėlis“, pačių aktorių motinos negalėjo atpažinti merginų, kai jos buvo su makiažu.

Iki filmo „Žvaigždžių Karai Epizodas I: Pavojaus Šešėlis“ premjeros buvo skelbiama, kad tiek karalienę Padmę Amidalą, tiek jos antrininkę vaidins N.Portman. Žinią apie K.Knightley pasirodymą juostoje filmo kūrėjai žiūrovams pateikė kaip staigmeną.

Žurnalas „Tatler“ 2004-aisiais paskelbė, kad K.Knightley yra geidžiamiausia vieniša moteris Didžiojoje Britanijoje.

Vaikystėje aktorė sirgo disleksija ir turėjo nešioti specialius akinius, su kuriais galėjo skaityti.

Žurnalas „Glamour“ 2004-aisiais išrinko K.Knightley Žaviausia kino aktore.

Pirmąsyk kine K.Knightley krūtinę apnuogino būdama 15-os, 2001-ųjų filme „Skylė“ (angl. „The Hole“). Teisinį leidimą filmuoti šią sceną turėjo pasirašyti aktorės motina. Kol epizodas buvo filmuojamas, filmavimo aikštelėje galėjo būti vos keletas žmonių.

2005-aisiais K.Knightley užėmė 18-ąją žurnalo „FHM“ Seksualiausių moterų šimtuko vietą.

Tamsius plaukus ir akis aktorė paveldėjo iš savo motinos, kurios protėvių gretose yra ispanų.

Prieš dalyvaudama 2005-ųjų filmo „Tramdomieji“ (angl. „The Jacket“) aktorių atrankoje K.Knightley buvo apsinuodijusi maistu. Aktorė nusprendė pamėginti laimę ir ji kino kūrėjams patiko dėl to, kad herojė turėjo būti serganti ir patyrusi skausmingų netekčių.

K.Knightley balsas buvo išrinktas antru seksualiausiu Didžiosios Britanijos karališkojo aklųjų instituto sąraše. Pirmąją vietą užėmė Seanas Connery.

2005-ųjų gruodį laikraštis „The Daily Mirror“ paskelbė K.Knightley Metų aktore.

Būdama 20-ies aktorė buvo trečia jauniausia moteris „Oskarų“ istorijoje, nominuota apdovanojimui už geriausia moters vaidmenį.

K.Knightley dievina batelius ir juos kolekcionuoja. Keiros mėgstamiausi – „Prada“ ir „Jimmy Choo“.

Savo herojumi aktorė vadina australų aktorių Geoffrey Rushą, su kuriuo kartu vaidino 2003-ųjų filme „Karibų piratai: Juodojo perlo prakeiksmas“.

Žurnalo „Maxim“ Karščiausių 2006-ųjų merginų šimtuke K.Knightley užėmė 9-ąją vietą.

Ilgą laiką nesinaudojusi stilisto paslaugomis, aktorė nusisamdė žmogų tik tam, kad ją rengtų į premjeras ir apdovanojimų ceremonijas. Kaip teigiama, šis stilistas taip pat rūpinasi Lindsay Lohan ir Nicole Kidman išvaizda.

K.Knightley buvo pakviesta į dainininkės Jennifer Lopez ir jos buvusio vyro, choreografo Criso Juddo sužadėtuvių vakarėlį.

Filmui „Karalius Artūras“ aktorė ruošėsi tris mėnesius sportuodama keturias dienas per savaite. Ji po dvi valandas kilnojo svarmenis ir po tris jodinėjo žirgu, ėjo boksuotis ar treniruotis kitokių kovos būdų.

Gėdingiausias karjeros momentas – atranka į filmą „Operos fantomas“. „Žinojau, kad negaliu dainuoti“, – žurnalui „Marie Claire“ sakė K.Knightley. Vaidmuo atiteko patyrusiai dainininkei Emmy Rossum.

Karjeros pradžioje aktorė lankė specialias iškalbos pamokas.

K.Knightley surengė ištaigingą (jos pačios nuomone) 21-ojo gimtadienio vakarėlį, kuris jai atsiėjo per 30 tūkst. JAV dolerių (apie 77,6 tūkst. Lt).

Tinklalapyje Indiecritics.com aktorė tituluota Gražiausias moterimi ir Nuostabiausio veido savininke.

Vardas Keira reiškia „tamsi“.

Forbes“ 100 įtakingiausių garsenybių sąraše K.Knightley debiutavo 2007-ųjų birželį. Ji pateko į 71-ąją vietą, pralenkdama tokias aktores kaip Scarlett Johansson ir Reese Witherspoon.

Aktorė yra „Chanel“ kvepalų „Coco Mademoiselle“ veidas.

Žalia atlaso suknelė, kurią K.Knightley vilkėjo filme „Atpirkimas“ (angl. „Atonement“), žurnalo „In Style“ buvo išrinkta mėgstamiausiu žiūrovų kino aktorės kostiumu.

2008-aisiais aktorė užėmė 10-ąją vietą „FHM“ Seksualiausių moterų šimtuke.

K.Knightley mėgino gauti vaidmenį 2011-ųjų filme „Romo dienoraštis“, kuriame vaidino Johnny Deppas, tačiau kovą dėl rolės laimėjo Amber Heard.

Aktorė yra artima Carey Mulligan draugė, jos susipažino filmo „Puikybė ir prietarai“ (angl. „Pride & Prejudice“) filmavimo aikštelėje. Filmuodamasi šiame filme K.Knightley susipažino ir su kolega Rupertu Friendu, su kuriuo draugavo net penkerius metus, iki 2010-ųjų pabaigos.

K.Knightley buvo svarstoma kaip kandidatė į Moters katės vaidmenį 2012-ųjų filme „Tamsos riterio iškilimas“ (angl. „The Dark Knight Rises“), tačiau šią vietą gavo Anne Hathaway.

Šiuo metu aktorė draugauja su dainininku Jamie Rightonu iš grupės „Klaxons“. Juodu supažindino artima aktorės bičiulė, televizijos laidų vedėja Alexa Chung.

2007-ųjų gegužę K.Knightley buvo įsižeidusi dėl žiniasklaidoje nuskambėjusių pastabų, kad savo liekna figūra ji skatina jaunų merginų anoreksiją. Po to aktorė net svarstė baigti karjerą, tačiau vėliau šios minties atsisakė.

Be aktorystės K.Knightley šoka baletą, moka groti fleita ir pianinu bei gražiai piešia.

Vaikystėje Keiros pravardė buvo „Boo“.

2006-ųjų filme „Karibų piratai: numirėlio skrynia“ (angl. „Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest“) K.Knightley pati atliko visus kaskadinius triukus. Ji ypač džiaugėsi pagaliau ekrane galėjusi susikauti kardais.

Be batelių manijos K.Knightley dievina tailandiečių maistą, filmą „Kasablanka“ ir pienišką „Cadbury“ šokoladą.

Geriausia K.Knightley draugė – aktorė Sienna Miller.