Lin Li-hui (g. 1976 m. balandžio 16 d. Sindiano gyvenvietėje, Taibėjaus apygardoje (dabar – Sinbėjus)), geriau žinoma sceniniu slapyvardžiu Shu Qi, yra aktorė ir modelis iš Taivano. Kinijoje ji yra viena iš geriausiai apmokamų aktorių.

Kadangi svajojo apie aktorės karjerą, sulaukusi 17 metų Shu Qi atvyko į Honkongą. Čia ją globoti ėmėsi Honkongo kino prodiuseris Manfredas Wongas, pasirūpinęs, kad merginai būtų skirti vaidmenys keliuose 3 kategorijos Honkonge kuriamuose filmuose, kaip antai „Sex & Zen II“ (1996 m.). Kurį laiką Shu Qi filmavosi pornografiniuose filmuose. Jos nuotraukų buvo pasirodę ir Kinijoje leidžiamame žurnale „Playboy“.

1996 m. kartu su aktoriais Karen Mok ir Leslie Cheungu Shu Qi pasirodė Dereko Yee juostoje „Viva Erotica“, pasakojančioje apie Honkongo erotinių filmų pramonę. 1997 m. vykusiame 16-ajme Honkongo kino apdovanojimų festivalyje už vaidmenį „Viva Erotica“ Shu Qi gavo Geriausios antro plano aktorės apdovanojimą.

Vėliau ji nusifilmavo dar keliuose Honkonge sukurtuose filmuose, tokiuose kaip „Portland Street Blues“ (1998 m.), „City of Glass“ (1998 m.), ypač didelio komercinio pasisekimo sulaukusiame „Nuostabioji“ („Gorgeous“) (1999 m.), Stanley Kwano režisuotame „The Island Tales“ (1999 m.) ir audringo kritikų pripažinimo sulaukusiame Hou Hsiao-Hsieno režisūriniame darbe „Millennium Mambo“ (2000 m.). Vaidmenys išvardytuose filmuose padėjo aktorei sklandžiai įsilieti į populiarių, dažnai matomų aktorių gretas.

2002 m. Shu Qi pasirodė pirmoje filmo „Transporteris“ („The Transporter“) dalyje. Tai tapo startu amerikiečių kino pramonės link.

Shu Qi ir Jasonas Stathamas filme "Transporteris"

Vėliau Shu Qi sukūrė, kad ir nedidelį, bet įsimintiną vaidmenį JAV romantinėje komedijoje „Niujorke, myliu tave“ („New York, I Love You“) (2008 m.).

Asmeninis gyvenimas kruopščiai slepiamas, bet...

2016 m. Shu Qi ištekėjo už Honkongo aktoriaus Stepheno Fungo. Pora susipažino romantinės dramos „Bishonen“ filmavimo aikštelėje 1997 m. ir susituokė po ketverius metus trukusio artimesnio bendravimo.

Pastaruoju metu spaudos puslapiuose 41-erių aktorė atsiduria dėl su jos galimu nėštumu susijusių gandų.

Jiems, beje, tikrai yra pagrindo: per kiek anksčiau duotą interviu 41 metų moteris pati prasitarė, kad 2017-aisiais ir 2018-aisiais tikisi padaryti šiokią tokią pertrauką ir visas pastangas skirti su šeimos atžala siejamų vilčių išpildymui.

22 metus nuolat pramogų versle figūravusi Shu Qi savo gerbėjus neseniai nustebino socialinio tinklo paskyroje paskelbta netikėta žinute.

„Esu žlugusi! Kuriam laikui atsisveikinu su aktoryste. Dėkoju už man reikštą palankumą. Dar susitiksime“, – parašė aktorė.

Migloto turinio žinutė gerokai įaudrino ištikimų jos gerbėjų vaizduotę. Vis dėlto daugelis nutarė, kad Shu Qi veikiausiai laukiasi ir ketina nutraukti savo, kaip aktorės, karjerą, rašo portalas malaysia-chronicle.com.

Spėliones kiek prasklaidė pati Shu Qi, patikinusi, kad pasitraukti iš aktorės kelio jokiu būdu neketina. Priežastis, dėl kurios yra priversta laikinai nesifilmuoti, susijusi su pernai ištikusia ūmia odos alergija, kurios padarinių lig šiol nepavyksta atsikratyti. Kurį laiką atsitraukti nuo darbų ir kaip reikiant pailsėti, pasak aktorės, jai patarė gydytojas. Shu Qi primygtinai pabrėžė, kad ši pertrauka laikina.

Kad Shu Qi pasitraukimas iš aktorių gretų tėra laikinas žingsnis, liudija ir pastaruoju metu pro akylų pramogų pasaulio įžymybių stebėtojų akis neprasprūdęs jos apsilankymas grožio klinikoje. Aktorė buvo pastebėta ant galvos užsimaukšlinusi beisbolo kepuraitę. Kone visą jos veidą dengė gana plati kaukė, todėl buvo neįmanoma įvertinti alergijos sukeltų reakcijų stiprumo.

Į skubiai užduotą klausimą apie odos būklę Shu Qi neatsakė, o sparčiai patraukė link jos laukusio automobilio.

Ūmūs odos bėrimai Shu Qi yra kamavę ir anksčiau. Lig šiol nepraeinanti alergija buvo pasireiškusi dar gegužę, kai aktorei teko vykti į Kanų kino festivalį. Tada bėrimus jai pasisekė užmaskuoti po makiažo sluoksniu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)