“Streikas” pasakos apie juodaodį DJ‘ėjų Luke (aktorius Ebeneezer Sowah). Per savo 21-ą gimtadienį vaikinas sužino apie savo turtingų tėvų nuslėptą močiutę iš Lietuvos. Supykęs ir norėdamas įrodyti savo maištingą charakterį, Luke nusprendžia aplankyti Lietuvą, kur jo laukia ne tik netikėta meilė, bet ir klastingas Vilniaus mero pasiūlymas...

Filmo režisierius Romas Zabarauskas teigia, kad filmas sieks kovoti prieš korupciją ir rasizmą. “Kai skaitau naujienas iš Lietuvos apie neonacistines eitynes ir įvairius ekscentriškus veikėjus, darosi baugu. Ar tikrai norim gyventi Lietuvoje, kur visi būtų vienodi ir paklusnūs “patriotiškai” valdžiai?.. Iš tiesų žmogus gali būti ir užsienietis, ir juodaodis, ir gėjus, ir kas tik nori, ir nuo to jis ne mažiau žmogus. Tą ir norėčiau parodyti “Streiku”. Būtų geriau visą tą neigiamą energiją nukreipti prieš korumpuotus politikus, kurie atvirai tyčiojasi iš teisės ir moralės normų.” Režisierius neatsakė į klausimą, ar korumpuoto Vilniaus mero personažas paremtas Artūro Zuoko asmenybe.

„Streikas“ sulaukė palaikymo iš Lietuvos muzikos garsenybių. Palaikydamos filmą kovojantį prieš korupciją, rasizmą ir homofobiją, nedideles “cameo” roles sutiko suvaidinti dainininkės Jazzu ir Erica Jennings. R. Zabarausko scenarijų konsultavo britų DJ‘ėjus Markas Splinteris, kuris taip pat bus atsakingas už filmo garso takelį.

“Streiką” prodiusuoja Romas Zabarauskas bei amerikiečių prodiuseris Jason Ryan Yamas, kartu su režisieriumi įsteigęs “We Will Riot” kino kompaniją JAV. Filmavimai Lietuvoje numatomi jau rudenį, o filmo premjeros tikimasi kitais metais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)