Pasirodžius žinioms apie tai, jog bus kuriama naujausia filmo dalis ir jos pagrindinėmis herojėmis taps moterys, juostos kūrėjai iškart sulaukė keistų žvilgsnių. Moterys? Mokslininkės? Vaiduoklių medžiotojos? Tačiau tai tapo tik dar geresne paskata režisieriui bei scenarijaus autoriui įrodyti, jog skeptikai klysta – moterys gali būti ne ką blogesnės filmo veikėjos. Prie šio „judėjimo“ prisidėjo ir filmo žvaigždės. Viena jų – aktorė Leslie Jones.

„Buvo momentų, kai mane vadino pačiais bjauriausiais žodžiais, sakė, jog nieko nepasieksiu. Sutinku, esu kitokia nei dauguma Holivudo aktorių, bet tai nesuteikia teisės įžeidinėti. Nė vienas iš mūsų nenusipelno kentėti dėl kitų žmonių tamsumo“, – sakė aktorė.

„Moterys, kurios buvo pasirinktos vaidmenims „Vaiduoklių medžiotojai“ – yra tos, kurios galėtų laisvai išspardyti sėdimąją bet kuriam, kuris drįsta žeminti kitus. Kai L. Jones buvo priversta palikti socialinius tinklus dėl patyčių, aš sau pasakiau: padarysiu viską, kad tokių atvejų būtų kuo mažiau. Dabar esu tikras – tapome gražaus ir didelio judėjimo dalimi“, – neabejoja režisierius, buvęs aktorius (vaidinęs tokiose juostose, kaip „Afigena mokytoja“, „Prisirpusios pamergės“ ar seriale „Biuras“) bei keturiems pagrindiniams „Emmy“ nominuotas Paulas Feigas.

Pagrindinėmis juostos žvaigždėmis buvo pasirinktos Kristen Wiig („Zoolanderis 2“, „Marsietis“) bei Melissa McCarthy („Pagirios 3: velniai žino kur“). Vėliau prie jų kovoje su keistais reiškiniais prisijungia Kate McKinnon bei Leslie James.

„Tai – puikus atpalaiduojantis ir į nuotykius įtraukiantis filmas. Iš pradžių atrodė keista, kad pasirinktas toks scenarijus apie vaiduoklių medžiotojas moteris, tačiau tai – visiškai naujas ir šviežias požiūris į šią kultinę istoriją“, – pasakoja K. Wiig.

Jai antrina ir pats režisierius. Pasak jo, „norėjosi pažvelgti į istoriją iš visiškai kitos perspektyvos ir panaudoti naujausius kompiuterinius efektus“.

Naujieji „Vaiduoklių medžiotojai“ pasakos apie dvi mokslininkes, kurių niekas nevertina, nes jos – dailiosios lyties atstovės. Erina ir Ebė yra rašytojos, knygos apie vaiduoklius autorės. Natūralu, kad „rimti“ mokslininkai moteris išjuokia. Po kelerių metų Manhetene ima dėtis keisti, protu nepaaiškinami dalykai. Erina, Ebė ir dvi jų naujos bendražygės – branduolinės energetikos specialistė Džilian ir metro darbuotoja Petė – stoja į kovą prieš Rovaną: pavojingą demoną, siekiantį užvaldyti žmones.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)