Filmą "Modris" sukūrė režisieriai Stasys Baltakis ir Arvydas Lebeliūnas. Muziką jam kūrė Feliksas Bajoras, operatorius - Laisvūnas Karvelis.

Filme režisieriai naudoja paties M.Tenisono grafikos, Vidmanto Bačiulio filmo "Ecce Hommo" fragmentus ir Elės Savūkynaitės nuotraukų archyvą.

Prieš 30 metų Vilniuje Valstybiniame jaunimo teatre M.Tenisonas įkūrė bene pirmąją Lietuvoje pantomimos studiją, į kurią priimdavo ne tik profesionalus, bet ir žmones "iš gatvės". Oficialioji valdžia tuo metu sunkiai toleravo tokį požiūrį į "profesionalųjį meną", o pantomimą laikė laisvu ir todėl pavojingu menu be žodžių.

Palikęs Vilnių, kurį laiką M.Tenisonas dirbo savo įkurtame Kauno pantomimos teatre, tačiau spaudžiamas vietinės valdžios turėjo išvykti.

Šiuo metu M.Tenisonas dirba ir gyvena Rygoje.

"M.Tenisonas Lietuvos teatralams tebėra legenda. Todėl keletas iš mūsų nuvažiavome į Rygą bandydami suprasti šį žmogų, pamatyti jo aplinką, apipilti jį klausimais ir atrasti kai kuriuos nežinomuosius, o gal tiesiog susprogdinti legendą", - teigia vienas naujojo filmo autorių S.Baltakis.

Filmas bus parodytas M.Žilinsko galerijos kino salėje. Į peržiūrą ketina atvažiuoti ir M.Tenisonas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją