Vidas Zenonas Antonovas įrašytas į XX amžiaus Sovietų Sąjungos įdomiausių nusikaltėlių knygą. Jis iš valstybinių įstaigų pavogė apie milijoną rublių. Su bendraminčiais pagrobė keleivinį lėktuvą su keleiviais, kad pabėgtų į Afriką. Atsėdėjo visus dvidešimt metų penkiolikoje kalėjimų. Dabar jis septyniasdešimt vienerių metų, turi didelę šeimą – dešimt vaikų, du anūkus ir naujagimį sūnų.

DELFI skaitytojams pirmiesiems pristatomas filmo anonsas:

„Tėvas“ - tai dokumentinis filmas apie buvusio kalinio vertybes, apie žmogų, metusį iššūkį laikui ir likimui, apie begalinį norą gyventi. Tai vienos šeimos meilės istorija. Be romantiškų akimirkų ir stebuklingų pokyčių. Bet su dideliu potencialu pakoreguoti mūsų supratimą, kokia yra ar gali būti laiminga ir mylinti šeima.

„Be abejo, dvidešimt metų kalėjimo ir nusikalstama veikla, kuria aš užsiiminėjau laisvėje, pakeitė mane iš esmės. Bet jaučiau, kad dar vis turiu jėgų ir šansų sukurti tokią šeimą, apie kurią kalbėjo mano tėvas ir senelis,“ – sako V. Antonovas.

Filmo herojus dalyvaus lapkričio 12 d., 21 val. kino teatre „Forum Cinemas Vingis“ rengiamoje premjeroje. Europos šalių kino forumas „Scanorama“ filmą taip pat rodys Kaune (lapkričio 22 d.) bei Šiauliuose (lapkričio 25 d.). O nuo lapkričio 18 d. filmas bus rodomas įvairiuose Lietuvos kino teatruose ir kino salėse.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)