Įteikdamas prizą, Spaudos žiuri pirmininkas Dubravka Lakic kalbėjo, jog negalime vadintis žmonėmis ir pagrįsti savo egzistencijos šioje planetoje, jei bent kartą gyvenime nesame pasodinę medžio. Tai buvo užuomina į poetinę vizualinę medžio prasmę, kuri parodyta trumpametražiame M.Sargsyan‘o filme „Lernavan“.

Kustendorf festivalis vyksta jau trečius metus nedideliame kalnuotos Serbijos vietovės kaimelyje pavadinimu Mokra Gora. Pagrindinis šių metų festivalio svečias – aktorius Jonny Deppas, kuriam E. Kusturica maždaug prieš savaitę tame pačiame kaimelyje atidengė paminklą. Be J. Deppo festivalyje viešėjo tokios kino įžymybės, kaip Fatih Akin, Elia Suleiman, Pavel Lungin, Asghar Farhadi ir kiti. Jaunieji kino kūrėjai beveik savaitę galėjo žiūrėti jų filmus, klausytis paskaitų ir neformaliai bendrauti.

Prieš metus LMTA režisieriaus diplomą įgijusio M. Sargsyano diplominiam filmui „Lernavan“ tai – ne pirmas įvertinimas. 2009 m. festivalyje „Vilniaus Kino šortai“ juosta pripažinta geriausiu vaidybiniu filmu.

„Lernavan“ pasakoja apie tėvynės, kurios tokios, kokią kadaise pažinojai, jau nebėra, paieškas. Šio filmo centre – tėvas su sūnumi, ieškantys tėvo gimtinės „Lernavan“. Tačiau tokios vietos nėra ir niekas net negirdėjo. Po ilgos kelionės keistu autobusu, tėvas su sūnumi atvyksta į vietą, kur nėra nei namų, nei žmonių, nei gamtos, nei žemės... stovi tik balti - kaip baltas, dar neprirašytas lapas - kalnai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją