Jis taip režisavo filmą „Tootsie“, kuriame vaidino Dustinas Hoffmanas ir „The Way We Were“ su R. Redfordu ir Barbara Streisend.

Garsus režisierius mirė pirmadienį savo namuose Los Andžele, Pasific Palisades rajone apsuptas šeimos narių. Vėžys jam buvo diagnozuotas prieš 10 mėnesių.

Visi prisimena jį kaip garsų režisierių, tačiau S. Pollackas karjerą kine pradėjo kaip aktorius ir vaidino visą gyvenimą. Paskutinis jo vaidmuo – 2007 m. paties režisuotame filme „Michael Clayton“.

Nuo pat karjeros pradžių jis bendravo su garsenybėmis ir dirbo garsiausiose Holivudo studijose.

Pirmąjį jo filmą „The Slender Thread“, kuriame vaidino Sidney’us Poitieris ir Anne Bancroft, 1965 m. išleido kino studija „Paramount Pictures“.

Vėliau jis dirbo su daugeliu garsenybių, kaip antai Burtas Lancasteris, Jane Fonda, Robertas Mitchumas, Alas Pacino, Tomas Cruise’as, Harrisonas Fordas ir Nicole Kidman.

Jo kūrinys „Out of Africa“ buvo nominuotas 11-ai „Oskarų“, apdovanotas 7-iais.

Darbą su Holivudo garsenybėmis jis prilygino darbui su grynakraujiais žirgais – jie temperamentingi, ne visada klusnūs, tačiau puikiai vaidina.

Kritikų teigimu, režisierius ne tik dirbo su garsenybėmis, bet ir sukūrė jaudinančių, puikių filmų, vertų žiūrovų dėmesio.

Vėliau S. Pollackas kartu su britų režisieriumi Anthony’iu Minghella įkūrė kino kompaniją „Mirage Enterprise“ ir tapo produktyviu nepriklausomų filmų prodiuseriu.

Paskutiniai režisieriaus darbai – meninis filmas „Cold Mountain“ ir dokumentinis filmas „Sketches of Frank Gehry“.

S. Pollackas gimė 1934 m. liepos 1 d. Indianos valstijoje. Jis dar mokykloje pamėgo dramą, vėliau, užuot stojęs į koledžą, įstojo į dramos mokyklą Niujorke, kurioje vadovaujamas Sanfordo Meisnerio mokėsi 2 metus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją