Kaip rašoma pranešime spaudai, „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ dalyvauja festivalio dokumentinių filmų programoje „Laisva mintis“ (angl. Free thought). Tai išskirtinė programa, kurią sudaro tik reikšmingiausi dokumentiniai filmai iš viso pasaulio, turėję didžiausią pasisekimą kino teatruose, festivaliuose.

Čia taip pat dalyvauja įsimintinas Kinijos menininko Ai Weiwei filmas „Human Flow“ bei Ispanų režisieriaus Pedro Almodovar prodiusuotas pirmasis dokumentinis filmas „The Silence of Others“.

Filmą Maskvoje pristatė ir pokalbį vedė pats festivalio dokumentinės programos direktorius Grigory Libergal.

„A. Matelio filmai – tai visuomet kerinti ir įtaigi kelionė į vizualinį kino pasaulį.“ – sakė jis. Taip pat buvo prisiminta, kad Arūnas Matelis šiame festivalyje jau dalyvavo 2006 metais su gausiai apdovanotu filmu „Prieš parskrendant į žemę“. Filmas rodytas toje pačioje programoje „Laisva mintis“. Tais metais programa buvo pristatyta patį pirmą kartą.

Kino festivalio dalyviai pastebėjo, kad itin reta, jog viena iš didžiausių festivalio salių būtų skirta dokumentiniam filmui. Tačiau „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ surinko gausybę žiūrovų, tarp kurių rinkosi ir Lietuvos bendruomenės atstovai, Lietuvos ambasados Maskvoje darbuotojai. Po filmo vykusi diskusija užsitęsė beveik iki vidurnakčio.

Maskvos tarptautinis kino festivalis priklauso A klasės festivalių grupei, kartu su Kanų, Venecijos, Berlyno festivaliais. A. Matelio naujausiam filmui tai jau trečiasis A klasės festivalis.

„Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ taip pat pristatytas daugybėje kitų prestižinių festivalių, atsiėmė keturis tarptautinius apdovanojimus, ne kartą buvo pripažintas žiūroviškiausiu festivalių filmu.

Filmas „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ toliau keliauja į Rygą. Nuo šio penktadienio, balandžio 27 dienos, filmas pradedamas rodyti Latvijos kino teatruose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)