Mūsų laikais magijos triukai nebėra vien žongliravimas kortomis ar triušio ištraukimas iš skrybėlės. Sujungus technologinių naujovių ir apsukrių rankų galimybes gaunamas rezultatas gali apmulkinti netgi pačius pastabiausius.

„Lietus lyjantis priešinga, negu įprasta, kryptimi, hipnozė, milžiniško seifo paslėpimas kambaryje – technologinės naujovės magams šiandien suteikia neribotas galimybes kurti triukus, žinomus iš tokių Holivudo filmų, kaip „Apgaulės meistrai“. Tiesa filmuose magijos efektas gana dažnai būna perdėtas – magija sukuria pirmą įspūdį, kuris išlieka gan trumpą laiką. Jeigu žiūrovas turėtų galimybę į objektą žiūrėti ilgai, tikėtina, kad triuką jis suprastų“, – pranešime spaudai pasakoja iliuzionistas Mantas Žmuidinavičius, labiau žinomas Manto Wizard vardu.

Makao regione Kinijoje iš tiesų yra nemažai parduotuvėlių, kuriuose galima pamatyti aukštyn kylantį lietaus vandenį. Jose taip pat galima įsigyti ir įrangos, šiam efektui sukurti. Jie padeda sukurti stroboskopinį efektą. Šiuo atveju bėgantis vanduo virpinamas tam tikru dažniu per garso kolonėlės dinamiką. Kuomet vaizdo kameros filmavimo dažnis (kadrai per sekundę) sutampa su virpinamo vandens dažniu, atrodo, kad vanduo stovi, o jeigu vanduo virpinamas lėčiau nei kamera fiksuoja vaizdą, gaunamas optinis efektas, jog vanduo kyla į viršų, nors realybėje taip nėra.

„Kalbant apie garsųjį triuką su vandens stabdymu turėčiau pastebėti, kad joks magas savo pasirodymo metu to iš tikrųjų nedarė. Ši optinė apgaulė subliūkšta, jei vanduo paliečiamas, o atlikti jį didelėje erdvėje stebint daugeliui žmonių nelabai pavyktų. Siūlyčiau žiūrint filmus apie magiją išjungti savo kritinį mąstymą ir nebandyti įminti triuko paslapčių. Filme svarbiausia visgi ne realumas yra svarbiausia, nemažai darbo atlieka ir kompiuterio sugeneruoti vaizdai (CGI)“, – aiškina iliuzionistas.

Daugiau nei 300 mln. dolerių uždirbusį filmą „Apgaulės meistrai 2“ (angl. „Now you see me 2“), kuriame atliekama dešimtys unikalių magijos triukų, galima pamatyti vaizdo transliacijų internetu platformoje „Viaplay“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)