„Kai dirbi su profesionaliais aktoriais, viskas būna daug paprasčiau – liepi jiems verkti, jie verkia, liepi juoktis – jie juokiasi. O Marčius su Vytaru – labai drąsūs žmonės, niekaip nesisekė jų išgąsdinti taip, kad tai tikrai matytųsi. Todėl teko prigalvoti visokių grasinimų ir žiūrėti, kaip jie į juos reaguoja“, - juokėsi D.Ulvydas.

M.Starkus pasakoja, kad fotosesija jiems su bičiuliu V.Radzevičiumi neatrodė tokia juokinga, kaip režisieriui:„Įsivaizduokit – savaitgalis, solidus automobilių salonas, aplink žmonės su vaikučiais vaikščioja, automobilius renkasi – o režisierius mums liepia klykti kaip skerdžiamiems! Ir ne šiaip pašūkauti, o klykti taip, kad visos blusos pastiptų – mat jam stiprios emocijos reikia”.

Kūrybinės grupės sumanymas buvo nuotraukoje atspindėti tą nežmonišką kultūrinį šoką, kurį standartinis europietis patiria keliaudamas po Indiją ir susidurdamas su visomis šios šalies keistenybėmis.

“Šventa karvė” tai, ko gero, pirmasis ir vienintelis lietuviškas filmas, nufilmuotas tokioje egzotiškoje aplinkoje. Filmuodami nusprendėme neatsitverti nuo aplinkos, o atvirkščiai – pasinerti į ją stačia galva, todėl patyrėme, galbūt, ne mažiau nuotykių, nei mūsų filmo herojai. Turėjome tikrai daug šokiruojančių patirčių ir visas jų sukeltas emocijas norėjome sudėti į filmo plakatą,” - sakė režisierius D. Ulvydas.

Vieną iš plakato variantų “Šventos karvės” kūrėjai nusprendė paruošti specialiai Kalėdoms, todėl M.Starkus ir V.Radzevičius fotografavosi apsivilkę kalėdinius kostiumus. V.Radzevičius – briedžio, o M.Starkus – Kalėdų senelio.
Filmo "Šventa karvė" plakatas

“Ir štai, sėdim mes apsirengę kvailais kostiumais, klykiam kaip skerdžiami, režisierius svaidosi penkiaaukščiais grasinimais – ir staiga prieina prie manęs gal penkerių metukų mergaitė ir klausia – ar tikrai ateisiu pas ją per Kalėdas. Ir čia ne koks filmo siužetas, o viskas vyksta iš tikrųjų. Tai kaip jaustis?”, - pasakoja M. Starkus.

“Šaunuolis Marčius, gėdos nepadarė, apgynė visų pasaulio Kalėdų senelių reputaciją. Ir iš mašinos išsiropštė, ir storu balsu pakalbėjo, ir galvelę paglostė – žodžiu atidirbo, kaip tikras Kalėdų senelis”, - bičiulį gyrė Vytaras.

Filmas „Šventa karvė“ – tai pašėlusi naujametinė komedija apie du viduramžio krizės išvargintus bičiulius, išvažiavusius į Indiją „nušvitimo“ ieškoti. Kratydamiesi duobėtais keliais, kuriuose šeimininkauja kiaulės, šunys ir išprotėję sunkvežimių vairuotojai, draugai iš naujo atranda visą tiesą apie gyvenimo prasmę ir tikrą vyrišką draugystę.

Filmo premjera - jau gruodžio 12 dieną.

Fotosesijos užkulisiai – DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)