M. Hamillas yra lipęs ir ant teatro scenos, kai jam teko vaidmenys keliuose spektakliuose.

M. Hamillas – produktyvus įgarsinimo aktorius, nuo XX a. aštuntojo dešimtmečio suteikęs savo balsą daugybei animacinių televizijos serialų, filmų ir vaizdo žaidimų herojų. Gerai žinomas jo įgarsintas Džokerio herojus 1992 m. ekranus pasiekusiame animaciniame filme apie Betmeną.

Aktorius M. Hamillas gimė JAV Kalifornijos valstijoje, Oklande, Virginios Suzanne ir JAV karinio jūrų laivyno kapitono Williamo Thomaso Hamillio šeimoje. Šeimoje augo septyni vaikai: aktorius turi du brolius Willį ir Patricką ir net keturias seseris – Terry, Jan, Jeanie ir Kim.

Aktoriaus tėvas turėjo anglų, škotų, airių ir velsiečių kraujo, o motina buvo pusiau švedė, pusiau anglė. Kadangi M. R. Hamillo tėvas būdavo dažnai siunčiamas į skirtingas tarnybos vietas, vaikams teko neretai keisti mokyklas.

Pradines klases būsimasis aktorius lankė Walsingham Academy ir Poe Middle School mokyklose. Kai berniukui buvo 11 m., kartu su šeima jie persikėlė gyventi į San Diegą, kur jis lankė Hale Junior High School mokyklą.

Vėliau šeima persikėlė gyventi į Virdžiniją, po to – į Japoniją, kur M. R. Hamillis pradėjo lankyti dramos būrelį. Baigęs mokyklą, jaunuolis pradėjo dramos studijas Los Andželo koledže.

Ankstyvoji M. R. Hamillo karjera apėmė vaidmenį muilo operoje „General Hospital“ ir trumpai gyvavusioje situacijų komedijoje „The Texas Wheelers“.

Robertas Englundas buvo komisijos narys atrankose į filmą „Apokalipsė. Šių dienų sugrįžimas“, kai staiga pamatęs koridoriuje vaikštinėjantį M. R. Hamillį suprato, kad jis tobulai tinka Luke‘o Skywalkerio vaidmeniui atlikti. Taigi aktoriui buvo pasiūlyta dalyvauti atrankoje, kurią jis praėjo.

Galiausiai šis vaidmuo tapo jo gyvenimo vaidmeniu.

Gyvenimas už kadro

1978 m. gruodžio 17 d. M. Hamillas vedė dantų higienistę Marilou York. Jiedu susilaukė trijų vaikų: 1979 m. gimusio Nathano, 1983 m. gimusio Griffino ir 1988 m. gimusios Chelsea Elizabeth.

Praėjusiais metais sūnus Nathanas susilaukė sūnaus – aktoriaus anūko Autumno Hamillo. M. Hamillo vyresnysis sūnus Nathanas gimė, kai buvo filmuojamas „Žvaigždžių karai: imperija kontratakuoja“, kuriame jam teko epizodinis vaidmuo.

1977 m. sausio 11 d. prieš filmuojant vieną iš „Žvaigždžių karų“ scenų M. Hamillas pateko į automobilių avariją – lūžo nosis ir kairysis skruostikaulis. Aktoriui atlikta rimta operacija, trukusi net septynias valandas, o filmavimuose pasirodė dubleris.

Kaip pats aktorius teigia interviu, jis vairavo automobilį BMW greitkeliu, kai dėl išsiblaškymo staiga prarado automobilio kontrolę. Vėliau jis pats yra sakęs, kad istorijos dėl jo patirtų sužeidimų buvo perdėtos. Jo teigimu, sulaužyta buvo tik nosis, o laikui bėgant be jo žinios buvo išgalvota pasakojimų apie neva plastikos chirurgų iš esmės keistą jo veidą.

Tačiau tuo metu, kai jis grįžo po reabilitacijos, išvaizdos pasikeitimus pastebėjo daugelis.

M. Hamillas – atvirai savo politines pažiūras reiškiantis Demokratų partijos narys. Prieš 2012 m. vykusius JAV prezidento rinkimus jis Mittą Romney pavadino ne itin gražiais žodžiais, o 2016 m. parėmė P. G. Sittenfeldo kandidatūrą į JAV Senatą.

Aršios kritikos sulaukė ir dabartinis JAV prezidento Donaldo Trumpo įrašai socialiniame tinkle „Twitter“.

Aktorius anksčiau ir dabar - nuotraukų albume:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją