Neseniai eteryje pasirodęs „Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel“ – keturių dalių dokumentinis serialas apie paslaptingą Kanados studentės ir viešbučio viešnios Elisos Lam mirtį.

21-erių mergina iš Los Andžele esančio viešbučio kambario pradingo 2013-ųjų vasarį. Po dviejų savaičių jos kūnas buvo rastas ant viešbučio stogo įtaisytame vandens rezervuare.

Prabėgus beveik dešimtmečiui ir pasklidus daugybei sąmokslo teorijų, E. Lam mirties paslaptis išlieka neįminta.

Štai šie daugybę klausimų keliantys kadrai buvo įamžinti prieš pat merginos dingimą:

Kaip pastebi CNN, visgi „Oskarui“ nominuotas serialo režisierius Joe Berlingeris neabejotinai manė turintis pakankamai medžiagos. Jis nutarė kurti naują serialą, pasakojantį šiurpią viešbučio istoriją.

Viešbutyje buvo apsistoję du liūdnai pagarsėję žudikai

Tamsi viešbučio „Cecil“ praeitis buvo spėjusi pelnyti viešbučiui vietą Los Andželo gidų pasakojimuose dar prieš tai, kai ant stogo esančiame vandens rezervuare buvo rastas moters kūnas.

„Šioje vietoje apsistoja serijiniai žudikai“, – 2013-aisiais CNN sakė Holivudo ekskursijų gidas Richardas Schave‘as.

Žymiausi viešbutyje gyvenę serijiniai žudikai buvo Richardas Ramirezas ir Jackas Unterwegeris.

1985-aisiais R. Ramirezas, pramintas „naktiniu persekiotoju“, buvo apsistojęs viršutiniame „Cecil“ viešbučio aukšte esančiame kambaryje ir už parą mokėjo 14 dolerių.

Tuo metu viešbutyje laikinai pigiuose kambariuose gyveno šimtai žmonių, tad R. Ramirezui pavyko išlikti nepastebėtam – jis čia nužudė 13 moterų.

1991-aisiais, kai apsigyveno „Cecil“ viešbutyje, J. Unterwegeris dirbo žurnalistu ir austrų žurnalui rašė apie Los Andželo nusikaltimus. Begyvendamas čia, jis buvo apkaltintas trijų Los Andželo prostitučių nužudymu.

Keletas svečių iššoko pro langą

Praėjusio amžiaus šeštajame ir septintajame dešimtmetyje keletas viešbučio svečių nusižudė – iššoko pro viršutinių aukštų kambarių langus.

Tarp jų buvo 27-erių moteris, 1962-aisiais po ginčo su atitolusiu sutuoktiniu iššokusi pro langą devintame aukšte. Ji užgriuvo ant apačioje, 27 metrais žemiau, šaligatviu ėjusio vyriškio. Abu žuvo akimirksniu.

Teorijos apie niūrią viešbučio praeitį

2013-aisiais CNN laidoje gidas R. Schave‘as ir jo žmona Kim Cooper pateikė keletą teorijų apie niūrią viešbučio praeitį.

„Cecil“ viešbutis buvo pastatytas trečiajame dešimtmetyje. Numatyta, kad tai bus viešbutis „į miestą atvykusiam ir čia naktį ar dvi praleisti norinčiam verslininkui“, sakė K. Cooper.

Tačiau netrukus jį užgožė dailesni ir jaukesni viešbučiai, įsikūrę geresnėse miesto vietose, pastebėjo K. Cooper.

Ketvirtojo dešimtmečio pradžioje, siautėjant Didžiajai depresijai, viešbutis tapo kuriam laikui apsistojančių svečių prieglobsčiu. Galiausiai čia ilgesniam laikui apsigyvendavo nuomininkai: jie gaudavo kambarį ir vonią, kuria turėjo dalintis su kaimynais.

„Viešbutis tiesiog tapo vieta, kur apsistodavo nesėkmingą gyvenimo periodą išgyvenantys žmonės. Tokio pobūdžio viešbučiai pilni žmonių, atsidūrusių ant priklausymo visuomenei ribos“, – aiškino R. Schave‘as.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)