Drama „Mielas draugas“ sukurta pagal žymųjį to paties pavadinimo Gi de Mopasano kūrinį. Vienas populiariausių prancūzų literatūros klasikos romanų iki šiol visą pasaulį keri savo šmaikštumu, prancūziška elegancija ir grakštumu.

Pagrindinį lengvabūdžio garbėtroškos Žoržo Diurua personažą filme įkūnija „Saulėlydžio“ sagoje išgarsėjęs, merginų ir moterų numylėtinis Robertas Pattinsonas. Aktorius filme įsispraudžia į elegantišką fraką ir negailestingai daužo meilužių širdis. Šias vaidina pripažintos visų kartų Holivudo aktorės: Uma Thurman, Kristin Scott Thomas, Christina Ricci.

Dėl šio vaidmens visi aktoriai ne tik perskaitė žymųjį literatūros kūrinį, bet ir turėjo išmokti to laikmečio manierų. Vieną R. Pattinsono meilužių vaidinusi Ch. Ricci prisipažino, kad elegancijos ir grakštumo pamokos jai buvo vienos sudėtingiausių: „Turėjome lankyti judesio klasę ir pamokas. Anksčiau moterys turėjo daugybę taisyklių, kaip jos privalo teisingai sėdėti, kaip laikyti rankas. Sunkiausia dalis man buvo išmokti atsisėsti prie stalo, rankomis neliečiant jokios atramos. Esu truputį nerangi, tad tai man buvo rimtas iššūkis.“

Filme „Mielas draugas“ pasakojama apie jauną nuotykių ieškotoją ir karjeristą Žoržą Diuruą, kuris patinka moterims, bet jo kišenei stinga pinigų, o savimeilei – šlovės. Supratęs savo žavesio kerų galią, jis nusprendžia naudodamasis meilužių įtaka ir pinigais, bet kokia kaina kuo greičiau pakilti socialiniais ir karjeros laiptais. Ir jam tai puikiai sekasi. Aukštuomenės numylėtinis negailestingai lipa per draugų galvas ir moterų lovas, tačiau kada nors visiems ir už viską tenka susimokėti.

Filmas jau rodomas Lietuvos kino teatruose.

Lietuviškai titruotas filmo anonsas:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)