Iškilmingą renginį organizuojanti Lietuvių kino akademija (LiKA) praneša, kad šiais metais apdovanojimų globėju tapo ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius ir viliasi, kad tai virs tradicija.

Premjeras A.Butkevičius įsitikinęs, kad apdovanojimų tradiciją reikia skatinti ir džiaugiasi galėdamas prisidėti prie lietuviškos kino ir televizijos produkcijos puoselėjimo.

„Sveikinu Lietuvos kino apdovanojimų „Sidabrinė gervė“ organizatorius bei lietuviško kino kūrėjus, sugebančius ne vienerius metus tęsti šį lietuviškam kinui, o pirmiausia, mūsų visuomenei reikalingą projektą, - sakė ministras pirmininkas. - Įsisenėjusį skeptišką požiūrį į mūsų tautinį kiną derėtų keisti, juk lietuviški filmai – mūsų pačių gyvenimo atspindys. Lietuviškas kinas turi tapti prieinamas kiekvienam, o kad jis yra geidžiamas – demonstruoja pilnos žiūrovų salės, kai ekrane rodomi lietuviškos kinematografijos kūriniai. Norėtųsi, jog kiekvienas, puoselėjantis šią meno šaką, jaustųsi esąs įvertintas, būtent tokią funkciją atlieka tradiciniai „Sidabrinės gervės“ apdovanojimai.“

LiKA direktorė Lina Buzelytė neabejoja, kad kino kūrėjams labai svarbu siekti įvertinimų ne tik tarptautiniuose festivaliuose, kuriuose garbingai atstovauja Lietuvos kinematografiją, bet ir būti pastebėtiems bei palaikomiems savo šalyje.

„Ministro Pirmininko A.Butkevičiaus globa leidžia tikėtis, kad ši meno sritis nebus pamiršta, o kino apdovanojimams kasmet bus pateikta vis daugiau puikių filmų“, - teigė ji.

Iki 2013-ųjų jau 70 menininkų buvo pagerbti sidabrinių gervių statulėlėmis.

Skulptorius Audrius Liaudanskas šiais metais ruošia 16 tradicinių apdovanojimų simbolių – 14 sidabrinių gervių statulėlių, 1 sidabrinės gervės kiaušinį, teikiamą už geriausią studento darbą ir 1 auksinės gervės statulėlę, kuri skiriama už viso gyvenimo nuopelnus lietuviškam kinui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)