Šį pusmetį ir mūsų kino mylėtojai turės puikią progą plačiau susipažinti su danų filmais ir jų kūrėjais. Nuo 2012 m. kovo 13 d. iki birželio 5 d. – kiekvieną antradienį – 18 val. kviečiame į kino vakarus „13 DANŲ KINO ANTRADIENIŲ“. Jaukioje Lietuvos kinematografininkų sąjungos kino salėje (Vasario 16-osios g. 13/1, Vilniuje) ne tik žiūrėsime, bet ir aptarsime jaudinančias danų pasakojamas istorijas, kurios puoselėja gilias bendražmogiškąsias vertybes.

Šeštadieniais – nuo kovo 17 d. iki gegužės 19 d. – 16 val. bus rodoma danų kino programa, skirta visai vaikams ir šeimai.

Antradienį, kovo 13 d. 18.00 val. renginys bus atidarytas režisierės Susanne Bier filmu „Geresniame pasaulyje“, 2011 metais pelniusiu „Auksinį Gaublį“ ir „Oskarą“ kaip geriausias užsienio filmas. Išsamiau kino programą pristatys danų kino dienų rengėjai: Danijos karalystės ambasadorius Lietuvoje J.E. Jørgen Mølde, Danijos kultūros instituto vadovė Audra Sabaliauskienė ir Lietuvos kinematografininkų sąjungos pirmininkas Gytis Lukšas.

Filmai bus rodomi originalo kalba su angliškais ir lietuviškais subtitrais.
Įėjimas nemokamas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją