19-asis Minsko tarptautinis filmų festivalis "Listopad" - vienas svarbiausių kultūrinių renginių šalyje. Jis kasmet suburia daugiau nei šimtą tūkstančių žiūrovų ir gausybę talentingų kino kūrėjų.

Lapkričio 2-9 d. vyksiantis festivalis yra didžiausias ir prestižiškiausias kino forumas Baltarusijoje. Šiemet jo programoje - penkios konkursinės programos, kuriose dalyvaus filmai iš daugiau nei 40 šalių. Festivalyje apsilankys per 150 užsienio svečių: režisierių, komisijos narių, kinematografininkų sąjungų vadovų.

Lietuvos kino atstovas ir pretendentas į festivalio prizus - filmas "UB Lama" - pasakoja istoriją apie jurtoje prie Ulan Batoro (Mongolija) gyvenantį išdykusį dvylikametį mongolų berniuką Galaa, ketinantį tapti budistų vienuoliu lama. Deja, problematiškas vaiko charakteris šį jo troškimą gerokai apsunkina. "UB Lama" yra bendra Didžiosios Britanijos kino kompanijos "Wostok" ir Arūno Matelio studijos "Nominum" koprodukcija.

Filmas bus rodomas lapkričio 7 d. kino teatre "Mir".

"UB Lama" tik ką grįžo iš tarptautinio Leipcigo kino festivalio, kuriame dalyvavo konkursinėje jaunųjų talentų programoje. Pavasarį buvo demonstruojamas dviejuose JAV festivaliuose, rodytas prestižinio Krokuvos festivalio konkursinėje programoje Lenkijoje, buvo apdovanotas kaip geriausias dokumentinis filmas tarptautiniame Turkijos kino festivalyje, pelnė specialųjį prizą festivalyje Italijoje, o kitąmet dalyvaus budistinių dokumentinių filmų festivalio Šri Lankoje konkursinėje programoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)