Festivalio “Ecotopfilm” konkursinėje programoje varžosi įvairių žanrų filmai. Lietuvių kūrybinei grupei bus įteiktas specialusis prizas. Jį atsiimti patikėta Lietuvos ambasados Vienoje antrajam sekretoriui Gediminui Kliukui.

“Nuoširdžiai džiaugiuosi, kad Lietuvos žolininkės ir mūsų gamtos grožis įvertinti ir užsienyje", - išgirdusi apie laimėjimą sakė filmo režisierė Ramunė Rakauskaitė.

“Labai smagu, kad ne tik ekscentriškos ir drastiškos istorijos, bet ir ramus pasakojimo būdas, noras atspindėti žmogaus gyvenimo dermę su gamta sulaukė tarptautinio dėmesio ir įvertinimo, - kalbėjo prodiuseris Arūnas Matelis. - Tarptautinis kino festivalis „Ecotopfilm“ Slovakijoje - vienas populiariausių. Tai tarsi slovakiškas “Kino pavasaris", kurį kasmet aplanko apie 60 tūkst. žiūrovų. Tad specialusis apdovanojimas yra ir labai didelė garbė, ir prasmė, nes dabar šių dešimčių tūkstančių kino žiūrovų akivaizdoje lietuviškas Ramunės filmas bus pabrauktas žaliai.“

Dokumentinis pasakojimas “Žalumose” atskleidžia žoliavimo paslaptis, kuriomis dalijasi filmo herojės žolininkės – Regina Rabcevičienė, Adelė Karaliūnaitė bei Marytė Margevičienė. Vieniems jos - burtininkės, raganos, kitiems – gelbėtojos, tretiems – nuo saulėtekio iki sutemų triūsiančios moterys.

Per šių žolininkių portretus atskleidžiama prasmingo ir nelengvo darbo esmė, kuriame slypi daugybė paslapčių, ne mažesnių nei farmacijos laboratorijose: kokiam mėnuliui tekant kokią žolę skinti, kokią maldą skinant kalbėti, kaip džiovinti, su kokiomis kitomis žolėmis maišyti…
Filmą kūrė režisierė R.Rakauskaitė, operatorius Eitvydas Doškus, montažo režisieriai Kostas Radlinskas ir Valdas Misevičius, kompozitorius Domas Strupinskas, prodiuseriai A.Matelis, Rolandas Skaisgirys ir kt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)