Artėjant Oskarų nakčiai, „Hju Glaso legenda“ šovė į žiūrimiausių didžiausios video transliacijų internetu platformos „Viaplay“ filmų dešimtuką. Legendinį Hju Glaso personažą sukūręs Leonardo DiCaprio šį filmą vadina „testamentu žmonių sugebėjimui prisitaikyti ir išgyventi bet kokiomis aplinkybėmis”.

Kone daugiausiai diskusijų sukėlė vieno iš labiausiai vertinamo Holivudo aktoriaus prisipažinimas, kad filme jis iš tiesų valgė žalią bizono mėsą vietoj režisierių paruoštos alternatyvos iš želė. Užkietėjusiu vegetaru laikomas aktorius prisimena, kad jo sprendimas suvalgyti tikrą žalią mėsą buvo labai spontaniškas ir natūralus siekiant autentikos. Visgi, Leonardo DiCaprio teigia, kad žalios ir galimai užkrėstos laukinio žvėries mėsos valgymas buvo vienas lengvesnių uždavinių.

„Šio filmo kūrimas buvo labiausiai varginantis dalykas ne tik mano, bet ir visos kūrybinės grupės gyvenime. Filmavomės laukinės gamtos glūdumoje prie minusinės temperatūros, tad galvoje sukdavosi tik vienintelė mintis, kaip nesušalti”, – pasakojo Leonardo DiCaprio.

Peršalimas ir karštis, lydėjęs filmavimo metu, ne kartą vertė aktorių paklausti savęs „ir ką aš čia veikiu”, tačiau užsispyrimą eiti iki galo labai gerai apibūdina jo sukurto personažo Hju Glaso frazė „kol gali įkvėpti, tol gali kovoti”.

Įdomu ir tai, kad šioje išgyvenimo dramoje Leonardo DiCaprio kaip niekada kalbėjo itin mažai, o pagrindinio veikėjo charakterį perteikė beveik tik kūno kalba ir veido mimikomis. Iškovotas „Oskaras“ geriausio aktoriaus kategorijoje rodo, kad su šiuo iššūkiu DiCaprio puikiai susidorojo.

Net tris „Oskarus“ už geriausią aktorių, režisierių bei kinematografiją laimėjusi filmą „Hju Glaso legenda“ galima pamatyti video transliacijų internetu platformoje viaplay.lt greta kitų geriausių „Oskarais“ apdovanotų filmų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)