Filmą, kuriame pagrindinį vaidmenį atliko komikas Chevy Chase‘as lydėjo visa virtinė tęsinių, tačiau praėję trys dešimtmečiai net aistringiausių komedijų gerbėjų atmintyje išblukino šmaikščiausius juostos pokštus. Tad nauja Grizvoldų karta sugrįžta į Lietuvos kino teatrus, kad uždarytų vasaros sezoną priversdami publiką juoktis iki ašarų.

Rugpjūčio 28 dieną kinuose pasirodysiančioje komedijoje „Kvaišų atostogos“ (angl. „Vacation“) žiūrovams nuotaiką skaidrins Rastis Grizvoldas (akt. Edas Helmsas), kadaise su tėvais leidęsis į nepamirštamą kelionę, o dabar sukūręs šeimą pats. Rastis, įkvėptas jo tėvo Klarko, kurį šiame filme įkūnijo tas pats, tik gerokai senstelėjęs Ch.Chase‘as, pasiryžta padovanoti šeimai nepamirštamas atostogas pramogų parke „Walley World“.

Juostos „Kvaišų atostogos“ autoriai tyčia sukūrė keletą scenų, kurios mintimis žiūrovus nukels į originalų filmą. Pateikiame penkias jų:

1. Vertinant herojų automobilius, galima drąsiai teigti, kad koks tėvas, toks ir sūnus. Filme „Nevykusios atostogos“ įkalbėtas apsukraus automobilių prekeivio Klarkas įsigyja kelio baisuoklį „Truckster“. Rastis tolimai šeimos išvykai pasirenka ne ką gražesnį dangaus mėlynumo „Tartan Prancer“. Šis, neva Europoje gamintas automobilis, stebins daugybe visiškai nereikalingų funkcijų, o keliautojus lydės itin piktas navigacinės sistemos balsas.

2. Pagrindiniams herojams švara neatsiejama nuo romantikos. Klarkas kadaise mergino žmoną Elen įsiverždamas į dušą jai maudantis, panašiai pasielgti nutaria ir Rastis. Tiesa, jo ir mylimosios norą paišdykauti sujaukia labai neestetiškas vonios kambario vaizdelis.

3. Tiek Klarkas, tiek jo sūnus Rastis negali atsispirti moterims kabrioletuose. „Nevykusių atostogų“ scena, kuomet gražuolė, lekianti raudonu „Ferrari“ pastebi Klarką ir jų akys susitinka, tapo viena įsimintiniausių filmo detalių. Šis epizodas atkartotas ir naujajame filme. Tiesa, šįsyk flirtas su vilioke kabriolete trunka itin trumpai.

4. Grizvoldai dievina lenktynes. Klarkui ir jaunajam Rasčiui prieš trisdešimt metų teko skubėti iš tolimiausio automobilių stovėjimo aikštelės taško į pramogų parką „Walley World“. Naujajame filme Rastis su žmona ir vaikais taip pat yra priverstas pasportuoti – jie trokšta žūtbūt užsiimti eilę prie atrakciono „Velociraptor“.

5. Dėl pasivažinėjimo atrakcionu vyrai pasiryžę susigrumti su bet kokiais konkurentais. Šįsyk netikėtiems varžovams į atlapus Grizvoldai kibs vieningai it kumštis.

Filmo „Kvaišų atostogos“ atostogos anonsas, kuriame primenama trijų dešimtmečių šeimos istorija:

Pakeliui į „Walley World“ Grizvoldų šeimos laukia aibė nuotykių, vandens pramogos Didžiojo kanjono nacionaliniame parke, maudynės nuotekų „tvenkinyje“, serialo „Kobra 11“ vyrukų verti nuotykiai greitkelyje ir tuzinas juokingų konfliktų. Ypač smagi naujoji nuotykių komedija „Kvaišų atostogos“ Lietuvos kino teatrus pasieks rugpjūčio 28 dieną.

Filmo „Kvaišų atostogos“ anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją