Filmo aktoriai, ypač princesę Aną įgarsinanti Kristen Bell, dalyvavę ir kalbėję filmo reklaminėje kampanijoje, atvirai papasakojo ką jiems reiškia naujasis projektas. Galų gale, juk daugelis sutinka, jog „Ledo šalis“ tapo tam tikru fenomenu visame pasaulyje, bet niekas to nesuvokia geriau, nei jame dalyvavę aktoriai, - rašoma pranešime spaudai.

Aktorė Kristen Bell pripažįsta animacijos „Ledo šalis“ populiarumą. Be abejo, filmas pasižymi spalvinga muzika ir intriguojančia animacija. Tačiau K. Bell projekto sėkmę labiau sieja su tuo, kaip tiksliai pagrindinė filmo žinutė pasiekė vaikus.

„Dauguma mano, jog vaikai negali suprasti sudėtingų jausmų ar kančios. Priešingai, daugelis jų susitapatino su Elsa, nors ji buvo tikras paradoksas. Ji jautėsi drovi, pažeidžiama ir tuo pačiu metu nepaprastai galinga. Taigi, kai žmonės stebi ką išgyvena šie personažai, tai šiek tiek primena terapiją.“ – mano aktorė Kristen Bell.

Ir K. Bell yra teisi. Originalaus filmo daina „Tebūnie“ (orig. „Let It Go“) tapo tikru hitu įvairaus amžiaus žiūrovams, nes pasakoja apie meilę sau ir priėmimą savęs tokio, koks esi.

Aktorės Kristen Bell teigimu, filme „Ledo šalis 2“ yra daina, kuri panašiai užfiksuoja jos personažo esmę – ryžtą – nes tęsinyje princesė Ana atsiduria sprendimų kryžkelėje, turinti pasirinkti ką ji turėtų daryti toliau. Pasak K. Bell, daina „Kitas teisingas dalykas“ (orig. „The Next Right Thing“) – Anos didysis solinis pasirodymas – apibendrina ją geriausiai.

„Daugelis žmonių jaučia šį jausmą: ką man daryti, kai nežinau, ką daryti? Mano asmeninė mantra yra tiesiog daryti sekantį teisingą dalyką. Tas pats jausmas atsiranda tada, kai aš patiriu nerimą ar depresiją. Ką daryti, kai nenoriu ryte išlipti iš lovos? Jūs tiesiog darote kitą teisingą dalyką, ir tai yra žingsnis iš lovos. Kitas teisingas dalykas yra dantų valymas. Kitas teisingas dalykas yra pusryčių valgymas. Kitas teisingas dalykas yra kalendoriaus peržiūrėjimas ir darbo pradžia. Ši motyvacija yra kažkas, kas man, kaip mamai, yra be galo svarbu parodyti vaikams ir padėti jiems susidoroti su asmeniniais sunkumais. Aš labai džiaugiuosi, jog Ana yra to atstovė.“ – sako aktorė.

Net ankstyvose apžvalgose kino kritikai atkreipė dėmesį į tai, jog filme „Ledo šalis 2“ kiekvienam iš pagrindinių veikėjų skirta solinė daina. Ankščiau paminėta princesės Anos personažo įžvalga yra tik vienas iš pavyzdžių, kaip naujasis pasakos tęsinys gilinasi į franšizės mylimiausius personažus ir atskleidžia tai, kas padaro juos tokiais, kokie jie yra.

Kadangi pirmoji dalis taip stipriai pritraukė šeimas į kino sales, vargu ar kas nustebtų, jei „Ledo šalis 2“ taps vienu geriausių šių metų kino juostų skirtų visai šeimai. O skaičiuojant „gyvo veiksmo“ klasikinių pasakų perdirbinius, „Marvel“ kino visatos projektus bei netrukus kinuose pasirodysiantį paskutinį „Žvaigždžių karų“ filmą, kino studijos „Disney“ metai bus tiesiog rekordiniai. Tikėtina, kad „Ledo šalis 2“ bus didelė šio rekordo dalis.

Lietuviškai dubliuota animacinė nuotykių komedija „Ledo šalis 2“ kinuose nuo gruodžio 25 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)