Antroje sąrašo vietoje atsidūrė legendinis nuotykių ieškotojas Indiana Jonesas ir filmas „Raiders of the Lost Ark“; trečioje – antroji „Žvaigždžių karų“ dalis „The Empire Strikes Back“; ketvirtoje – drama „The Shawshenk Redemption“; penktoje – trileris „Jaws“.

Likusios dešimtuko pozicijos atitinkamai atiteko „Goodfellas“, „Apocalypse Now“, „Singin‘ in the Rain“, „Pulp Fiction“ ir „Fight Club“.

Naujausia „Batmano“ filmų ciklo dalis „The Dark Knight“ buvo vienintelis kino kompanijos „21st Century“ filmas papuolęs į geriausiųjų dvidešimtuką, o visos „Lords of the Rings“ trilogijos dalys pakliuvo į pirmąjį šešiasdešimtuką.

Tope buvo ir staigmenų. Tokie kino klasika vadinami filmai kaip „Easy Rider“, „The Sound of the Music“ ar Oskarų laureatas „Shakespear in Love“ nepapuolė į geriausių visų laikų filmų sąrašą.

Tik du britų filmai pakliuvo į geriausiųjų šimtuką: „A Clockwork Orange“ (37 vieta) ir „Casino Royale“ (56 vieta).

„Goldfinger“ buvo antrasis „bondiados“ filmas patekęs į „Empire“ sąrašą.

500 geriausių filmų sąraše atsidūrė tik vienas berniuko burtininko filmas – „Harry Potter and the Prisoner of Azkaban“ (471 vieta).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)