Šaulių sąjunga į kino peržiūrą atsivežė tikros kareiviškos košės, susirinkusiems ją dalyjo žinomi visuomenės veidai, tarp kurių – ir politikai Milda Petrauskienė bei Juozas Olekas. Pastarojo entuziazmas ir vaizdingos frazės: „Dabar tautą pamaitinsim", „Prie gero alaus - gera košė" traukė tiek jaunus, tiek ir vyresniojo amžiaus uteniškius.

Tvarką prie katilų prižiūrėjo Šaulių sąjungos nariai. Renginio atmosferą šildė bardas ir serialo „Amžini jausmai“ garso takelio autorius Aleksandras Makejevas. Paaiškėjo, kad jo dainos „Tėveli“ žodžius mintinai moka visa Utena.

„Sidabrinės gervės naktų“ renginį vedė šio krašto atstovė – iš Leliūnų kilusi aktorė Dalia Marozovaitė. 22 valandą žiūrovams buvo pristatytas dokumentinis filmas „Upė“, režisuotas Gruodžių dueto ir šiemet apdovanotas Sidabrinės gervės statulėle. Režisieriams pakomentavus filmą, ponia Gruodienė ištobulintu aukštaitišku akcentu pamalonino susirinkusiuosius: „Kakių gražių žmanių čia susirinka!".

Antrasis vakaro filmas buvo trumpametražis - „Jau puiku, tik dar šiek tiek..." (rež. Lina Lužytė). Apie tai uteniškiams papasakojo pagrindinį vaidmenį filme atlikusi G. Ryškuvienė. Aktorė padėkojo, kad atėję žiūrovai myli lietuvišką kiną, pasiguodė, kad šią juostą filmuojant ankstyvą pavasarį apleistame name buvo išties šalta, bei prasitarė, kad ją galėsime pamatyti ir naujame serialo „Naisių vasara" sezone.

Po nuotaikingos komedijos sekė skandalingasis „Zero 2". Iš uteniškio frazės apie vakaro programą: „Kažkokius filmus rodys, žinau kad “Zero 2" - tikrai", tapo aišku, kad ne vieną žiūrovą į kino vakarą atviliojo būtent šis filmas. Jame sublizgėjęs aktorius K. Jakštas paminėjo, kad Lietuvoje dar nebuvo sukurtas toks filmas, kuris galėtų lygiuotis į holivudinius, nes net ir sumušusi Lietuvos rekordus ši pilnametražė veiksmo komedija buvo nufilmuota vos per 24 paras, aišku, alinanti darbo diena trukdavo 14-15 valandų. Scenoje buvo pakartota ir legendinė Sauliaus Sipario frazė iš „Zero 2“: „Aš nepasitikiu tais žmonėmis, iš pastato su kreivais langais.“

Renginių organizatorė Agnė Armoškaitė-Šemberienė pažadėjo, kad „Sidabrinės Gervės naktys“ apkeliaus dar 20 miestų, o artimiausia lietuviško kino peržiūra vyks birželio 22 dieną Šilalėje, prie Kultūros centro.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją