Tris savaites vyksiančio ir po Lietuvą keliausiančio festivalio metu Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos žiūrovai galės pamatyti tikrais faktais paremtą istoriją apie vienos CŽV agentės kovą su nesąžiningais JAV politikais Doug Liman’o filme “Žaidimas be taisyklių” (angl. “The Fair Game”), Kanų kino festivalio publiką sužavėjusią John Hillcoat’o juostą “Virš įstatymo” (angl. “Lawless”) apie korumpuotą teisėsaugą sausojo įstatymo laikų Amerikoje ir kitus žiūrovų bei kritikų įvertintus filmus.

„Festivalio metu siūlome žiūrovams pažvelgti į korupciją ir skaidrumą per kino meno perspektyvą. Šiemet rodomi filmai meistriškai parodo, kaip dažnai nepastebima ir sunkiai įrodoma politikų, valstybės pareigūnų ir verslininkų korupcija neigiamai paveikia kiekvieno iš mūsų gyvenimą. Tikimės, jog mūsų festivalio lankytojai bus įkvėpti filmų herojų ir prisidės prie skaidresnio gyvenimo kūrimo mūsų šalyje“, - sako „Transparency International“ Lietuvos skyriaus vadovas Sergejus Muravjovas.

Festivalio filmuose vaidina vienos ryškiausių Holivudo žvaigždžių (George Clooney, Sean Penn, Naomi Watts, Ryan Gosling, Gary Oldman, Jessica Chastain, Tom Cruise ir kt.), kurių herojų istorijos pasakoja apie korupcijos priežastis, formas ir pasekmes bei kodėl žmonės pasirenka pasipriešinti korupcijai.

Festivalis žiūrovams filmų peržiūras nemokamai pristatys Vilniaus kino teatre „Pasaka“, Kauno kino teatre „Romuva“ bei Klaipėdos apskrities viešojoje I.Simonaitytės bibliotekoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją