Pramonės analitikai teigia, kad dėl sumažėjusio Didžiosios Britanijos kino teatrų lankomumo kalta yra karštoka vasara ar net karas Irake. Tačiau ekspertai mano, kad tai tik laikinas nuosmukis.

Prognozuojama, kad oficialūs duomenys parodys, jog 2003 m. bilietų pardavimai nuo 2002 m. buvusių rekordinių 812 mln. smuko gerus 10 mln. svarų.

Kino teatrų lankomumas smuko, nors ir pasirodė naujos kino juostos, tokios kaip "Žiedų valdovas" ("Lord of The Rings"), "Matrica" ("Matrix") trilogija ar romantinė komedija "Tegyvuoja meilė" ("Love Actually") su Hugh Grantu (Hju Grantu).

Šiaurės Amerikoje pardavimai praėjusiais metais, palyginti su 2002 m., sumažėjo 0,5 proc. nuo 9,317 iki 9,27 mlrd. dolerių. Lankomumas - parduodamų bilietų skaičius - sumažėjo 4,5 proc. nuo 1,6 mlrd. 2002 m. iki 1,53 mlrd.

"Didžiosios Britanijos kino pramonė nuolat augo nuo 1984 m. ir šiuo metu turi nemažai gerbėjų visoje Europoje, - sakė Didžiojoje Britanijoje veikiančios Filmų tarybos atstovė. - 2003 m. rezultatai tikrai rodo nuosmukį".

Tačiau 2003 m. buvo ir neblogai pasirodžiusių kino juostų. Antroji fantastinės epinės trilogijos dalis "Žiedų valdovas: dvi tvirtovės" ("The Lord of the Rings: The Two Towers") Didžiojoje Britanijoje uždirbo 40 mln. svarų, o "Walt Disney" animacinis filmas "Žuviukas Nemo" - 37,2 mln. svarų.

Antroji trilogijos "Matrica" ("Matrix") dalis "Matrica perkrauta" ("The Matrix Reloaded") užėmė trečiąją vietą su 33,3 mln. svarų. Romantinė komedija "Tegyvuoja meilė" ("Love Actually") su 29,6 mln. svarų buvo ketvirta.

"Karibų piratai: juodojo perlo užkeikimas" ("Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl") su Johnny Deppu (Džoniu Depu), uždirbusi 28,1 mln. svarų, atsidūrė penktoje pozicijoje.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją